Засновник першого на Закарпатті інтернет-радіо «Єден» розповів студентам про свій проект і запросив їх до співпраці

18.11.2017
evgenia

Відомий радіожурналіст, випускник відділення журналістики Олексій Уманський 15 листопада завітав до прес-клубу молодого журналіста «Медіаперспективи», аби розповісти про свій новий проект – перше закарпатське інтернет-радіо «Єден».

На початку зустрічі Олексій пояснив про відмінність онлайн-радіо від FM-мовлення. Багато років поспіль він працює на радіо «Тиса- FM», яке було у власності держави, а нині перетворюється на суспільного мовника, тож добре знає про особливості роботи у дротових ЗМІ. Для інтернет-радіо наразі не вимагають ліцензію, необхідну для FM, немає й законодавчих зобов’язань, цензури. З іншого боку, наразі не з’ясовано статус авторського права на інтернет-радіо.

За своєю концепцією «Єден» не має аналогів в Україні. Напередодні створення проекту Олексій Уманський вивчав роботу інтернет-радіо «Аристократи» і «Сковорода», які нині діють в Україні. За способом поширення закарпатське «Єден» буде таким же, однак унікальність його передусім у тому, що воно буде спрямоване на одну людину, якої стосуватимуться ефіри й плейлисти. «Я буду присвячувати кожен свій ефір одній людині, тому, власне, і назва «Єден». І мені буде цікаво, якою буде реакція людей, на те, що ефір присвячується саме їм», – каже Олексій.

Гість прес-клубу розповів і про те, як йому вдалося зібрати гроші на свій проект. Повідомивши у соціальній мережі «Fecebook» про свою ідею, всього за чотири дні зібрав кошти, необхідні для запуску такого радіо. Тож сьогодні «Єден» уже має 2 мікрофони, 3 пари навушників, пульт, комп’ютер, стіл, стільці і приміщення в Будинку побуту.

Тепер, як повідомив засновник «Єден», триває пошук ідей для наповнення радіоефіру, створення «одягу» – джинглів, плейлистів, а також пошук творчих здібних людей, які зможуть вести радіоефіри. Невдовзі радіо матиме свій сайт, на якому, власне, і можна буде увімкнути його для прослуховування. «Єден» будуть фінансувати самі ж радіослухачі, приблизна сума на місяць – 30 гривень.

Студентам відділення журналістики Олексій Уманський запропонував приєднатися до проекту. Кожному надасть простір для втілення ідей, просить лише обґрунтувати концепцію своєї програми, а відтак здобути досвід ведення радіоефіру на першому інтернет-радіо «Єден».

Анна Песюк, Вероніка Степанчак, студентки відділення журналістики УжНУ

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416