Як живеться рекламістам і піарникам першого курсу на відділенні журналістики

Двері до аудиторії першокурсників

Першокурсники спеціалізації «Реклама та зв’язки з громадськістю» навчаються разом із філологічною спільнотою вже впродовж 9 місяців. Як і всі інші студенти, вони намагаються сумлінно відвідувати пари й старанно навчатися. Але чи пристосувалися рекламісти до університетських реалій, які суттєво відрізняються від шкільних? Адже бути присутніми в університеті – одна річ, а комфортно себе в ньому почувати – зовсім інша. Тож ми розпитали першокурсників, як їм живеться на відділенні журналістики.

Ярослава Середич
Ярослава Середич: «Спочатку мені було важко пристосуватися до нового колективу, викладачів та різних дисциплін, чимало з яких були малозрозумілими. Але сьогодні, коли минуло вже 9 місяців навчання, я почуваюся значно вільніше: легко спілкуюся з викладачами під час пар, іноді можу доречно пожартувати. Наша група – це взагалі «no comments». Адже з незнайомців ми стали маленькою сім'єю зі спільними інтересами, навіть жартами, які більше ніхто не зрозуміє. На мій погляд, пристосовуватися до університету потрібно поступово».

Аліна Вовчок
Аліна Вовчок: «Мені загалом подобається навчання в університеті, хоча іноді буває трохи складно через те, що можливості студентів-першокурсників не завжди враховуються. Але мене все влаштовує. Я люблю нашу групу, адже за цей період ми стали дружними. Немає нічого складного в пристосуванні до студентського життя, правда, тільки в тому разі, якщо не враховувати життя в гуртожитку».

Катерина Костецька
Катерина Костецька: «Відверто кажучи, навчання в нових умовах є для мене не дуже легким завданням. Але мені подобається сама атмосфера університету, тобто усвідомлення того, що я – студентка. Часом мені важко всидіти цілу пару, адже я дуже жвава людина. Та це не означає, що мені не подобаються дисципліни в університеті, навпаки, слухати деякі лекції справді цікаво».

Євгенія Кость
Євгенія Кость: «Я просто обожнюю університет. Порівняно зі школою, перебування в УжНУ для мене – рай. Хоча навчатися дещо складно, але це не заважає мені добре проводити час в університеті, адже тут з’явилося чимало нових знайомств, я знайшла дійсно вірних друзів. Саме вони допомагають комфортно проводити час на парах і перервах. Деякі викладачі здаються дещо суворими, але це тому що, вони вимогливі до свого предмету, і в цьому немає нічого дивного. Сміливо можна сказати, що я пристосувалася до університету. Сподіваюся, наступні три роки навчання будуть такими ж насиченими, як і перший».

Віталій Лендєл
Віталій Лендєл: «Я пристосувався до студентського життя. Звісно, спочатку було важко, адже університет – це не школа. Університет – це новий колектив, у якому кожна людина потребує особливого підходу, а для визначення способу спілкування потрібен певний час. Особисто я витратив на це кілька місяців. Але врешті  мені це вдалося».
Тож рекламістам удалося пристосуватися до студентського життя, щоправда, не обійшлося без труднощів. Та в житті немає простих шляхів. А наші першокурсники довели: можливо все, варто лише забажати.

Тетяна Хасанова, студентка відділення журналістики УжНУ

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416