Як створити святкову атмосферу, коли відчуваєш виснаження: поради першокурсників-журналістів

25.11.2022
moderator
Фото з сайту Unsplash.com.

Напередодні цьогорічних свят українці переживають дуже різні емоції і можуть відмовлятися від будь-яких святкувань із відомих причин. Студенти не виняток: після місяців навчання і хвилювань вони також морально виснажені. Чому так відбувається та як повернути в життя радість, котра допомагає долати труднощі, – знають студенти-першокурсники.

Юлія Філіп

«Кожного року ще з жовтня я відчувала новорічний настрій. Але цьогоріч його немає... На щастя, навчальний семестр я закрила добре, тому вже не переймаюся за сесію. Але постійні тривоги й відключення світла дуже впливають на мій емоційний стан. Це складно, та стараюся не думати про погане. Не вибиватися з колії мені зазвичай допомагає музика, образотворче мистецтво, поезія. Сподіваюся, ближче до свят новорічний настрій з’явиться і все буде добре», – розповіла Юлія Філіп.

Дар'я Носова

«Я почуваюся втомленою, якщо мене дуже сильно обмежують у часі й дають багато завдань. Також із приходом осені в багатьох наступають депресивні стани, я не виняток. Одна з причин – зменшення кількості вітаміну D в організмі. Якщо довго не бачу своїх близьких, то теж починається пригнічений стан, адже сумую за ними», – поділилася Дар'я Носова.

Максим Галашко

 «Новорічний настрій, атмосфера залежать від нас. Ні сніг, ні зміна календаря не подарують нам такі ж відчуття, як у дитинстві. Щоб новорічний настрій з’явився, я прикрашаю ялинку, вішаю гірлянди на стіни, зустрічаюся з друзями, а найголовніше – готую подарунок своїм близьким. Адже Новий рік – це свято, коли можна обмінятися емоціями без слів, подарувавши людині щось приємне», – прокоментував Максим Галашко.

Анастасія Джупіна

«Дійсно, цього року немає відчуття святкової атмосфери, й особливо в студентів, які виконують різні завдання, закривають сесію до нового року, через що можуть емоційно «вигорати». Кажу це з власного досвіду, оскільки мені би дуже хотілося набрати більше балів, але для цього потрібно доробляти додаткові завдання, і так стається, що вже не до зими, не до свят, просто хочеться нарешті все здати і спокійно поспати. Щоб зовсім не втратити святковий настрій, я роблю іншим людям подарунки, що допомагає і мені, бо саме усмішка близьких заряджає. Деколи саме дрібниці, маленькі побутові речі можуть ощасливити інших. Пам’ятаю, одного разу прийшла в аудиторію, а там сиділа наша одногрупниця,  дуже змучена й сумна.  Я просто дала їй цукерку, і вона одразу зраділа, усміхнулася. Тому найкраще, що можна зробити, щоб повернути яскравість у нашу сіру буденність, – це дарувати тепло і радість іншим людям», – вважає Анастасія Джупіна.

Пропоную кілька порад, які допоможуть створити святковий настрій, наскільки це можливо.

  • Не забувайте про святковий одяг. Тематичні светри, шкарпетки, тепла піжама тощо додадуть яскравих барв у буденність.
  • Подбайте про інтер’єр. Новорічних прикрас ніколи не буває багато! Ялинка, гірлянди, іграшки додадуть вашій кімнаті затишку та комфорту. А декоративні свічки зроблять вечори атмосферними й романтичними за різних непередбачуваних обставин.
  • Новорічні фільми або мультфільми – гарна ідея для зимових вечорів. Ось невеликий перелік, що може вас зацікавити: «Сам удома» (чотири частини), «Ласкаво просимо або сусідам вхід заборонено» (2006), «Пережити Різдво» (2004), «Чарівна крамничка» (2007), «Грінч» (2018), «Гаррі Поттер» (дві частини), «Різдвяна історія» (2007).
  • Святковий стіл. Смачним символом зимового настрою є мандарини. Солодкий цитрусовий смак і аромат завжди поліпшує настрій! А страви, приготовані усією родиною, додадуть нам відчуття єдності в непростий час.

Бажаю мирних і щасливих новорічних свят!

Марія Малишева, студентка 1 курсу відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416