Як одягатися комфортно, тепло й актуально, – поради стилістки

17.11.2022
moderator

Одяг, який носимо в холодну пору року, може бути одночасно теплим, зручним і стильним. Достатньо підібрати кілька вдалих речей, щоб створити бажаний та відповідний образ у зимовому сезоні 2022/23.

Які елементи гардеробу варто мати у своїй шафі, нам розповіла стилістка з Ужгорода Рената Павлик. Вона цікавиться модою і стилем близько 8 років. Раніше працювала візуальним мерчендайзером у магазині польської мережі одягу. "Там здобула хороший досвід роботи з клієнтами, а також вивчила тканини, їхні фактури та властивості", — розповіла дівчина. Нині Рената — сертифікований професійний персональний та fashion-стиліст із досвідом у сфері ритейлу та fashion-стайлінгу (inst. @romanivnaa_).

— Як вдало поєднувати теплий і стильний одяг у холодну пору року?

— За тепло завжди відповідають натуральні матеріали та багатошаровість. Формуйте гардероб із речей з натуральним складом і створюйте багатошарові образи. Тут головне – стежити за тим,  щоб кожен наступний шар одягу був цупкішим за попередній.

А стильними нас роблять акценти, деталі:

— кольорові або принтовані аксесуари у мінімалістичних образах;

— гра фактур в образі — міксуйте глянцевий фініш із матовим, робіть одну фактуру головною, а всі інші – доповнюючими;

— гра об’ємів — щоб оверсайзний верхній одяг не зменшував ваш зріст, комбінуйте його з приталеністю в образі;

— мікс стилів — не забувайте в межах одного образу змішувати полярні стилі (наприклад, діловий зі спортивним), тоді аутфіт виглядатиме сучасним і цікавим;

—речі більші за розміром, особливо взимку, – це актуальне питання у виборі верхнього одягу. Куций верхній одяг, під який ледве влізає теплий светр, ніколи не зробить вас стильними.

 — Трендовим взуттям цьогорічної зими стали уггі. Як ставитеся до них?

— Варто розуміти, що це штучно розхитаний тренд, який не затримається з нами надовго. Я «за» довговічний і функціональний гардероб, тому не радила б купувати їх заради трендовості. Проте якщо індивідуальний стиль передбачає мікс кежуалу, спорту і ділового стилів, то Uggs [аґґс] (а саме така правильна вимова даного бренду) дуже вдало впишуться в аутфіти.

Я не фанат цього типу взуття, адже завдяки масивності воно трохи вкорочує зріст. Але це чудовий тип взуття для зимових затишних прогулянок або відпочинку в горах.

Також я противник відвертих копій, тож якщо купувати Uggs — тільки оригінал. Якість вас не підведе, це можу гарантувати.

— Який верхній одяг буде актуальним цієї зими?

— Думаю, багато хто вже чув, що мода  розвивається в іншому напрямку, ніж раніше. Вона ніби сповільнилася. Тепер тренди не змінюють один одного щосезону, є глобальні тенденції, які затримуються з нами на кілька років або навіть стають базою індивідуального стилю поза часом і трендами. Верхній одяг — це та річ, у яку варто інвестувати. Маю на увазі – купувати якісний виріб із натуральних тканин і трохи дорожчого сегменту, щоб він служив вам роками.

Серед таких речей я б виділила об’ємний пуховик, а також пальто-халат або пальто прямого крою. Якщо обирати їх у нейтральних відтінках та з натуральним складом, вони чудово підійдуть до більшості комбінацій, зігріють у зимові холодні дні і служитимуть справді довгі роки. Якщо ж говорити про тренди, найактуальнішою позицією буде пальто прямого або злегка приталеного крою, з масивними чіткими плечами, довжиною максі. Актуальними будуть також вінтажні шуби, дублянки, пальта з характерними для 80-тих деталями. Вінтаж або вторинний ринок також не перестає бути популярним. Це стосується тренду на екологічність — не купуємо новий виріб, не фінансуємо нові виробництва, а беремо якісне пальто з шафи бабусі, перешиваємо (за необхідності) на новий лад і стилізуємо з сучасними комбінаціями.

— Що можете порадити для створення комфортного й модного зимового гардеробу?

— Я «за» функціональність і розумний підхід до створення гардеробу на будь-який сезон. Тому одразу виділяю основні кроки у його формуванні:

— натуральні матеріали: краще два-три кашемірових або шерстяних светрів, ніж десяток акрилових;

— цупкі тканини: товщина виробу важлива як із погляду вартості образу, так і для зносостійкості.

Коли база сформована, додаємо акценти: найкраще це робити в аксесуарній групі — кольорові шарфи, головні убори, сумки, взуття. Коли купуєте нову річ – одразу складайте в голові хоча б 3 образи з одягом, що є у вашій шафі, і 8 образів зі взуттям. Створюючи гардероб за цими принципами, він буде єдиним, довговічним і практичним, а речі зігріватимуть у холодну пору й не набридатимуть.

Дар’я Максимова, студентка 1 курсу кафедри журналістики

Фото з інстаграм-сторінки Ренати Павлик

 

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416