Писанкарство – теж наука. Філологи опановують і її

20.04.2011
oliab
19 квітня тринадцять факультетів УжНУ представили в холі університету свої творчі роботи, присвячені Великодню: писанки, дряпанки, крашанки, мотанки, писанки-вишиванки...

 

На урочистому відкритті експозиції були присутні й ректор УжНУ Микола Веґеш та проректор Ольга Гвоздяк. «Потенціал наших студентів високий у будь-яких аспектах. Інша річ – брак можливостей і часу для його реалізації. У нас навчається молодь по-особливому різна, власне, це і демонструють експонати виставки», - прокоментувала Ольга Михайлівна.

 

Найбільше писанок презентував філологічний факультет. Олександра Ігнатович, доцент кафедри української літератури, вже третій рік поспіль разом зі студентами І курсу організовує такі виставки на факультеті. Добре, що цьогоріч з талантами філологів можуть ознайомитися й студенти та викладачі інших факультетів.

«Писанка – робота творча. За нею можна простежити характер студента, його ставлення до справи. Часто писанки допомагають робити мама, бабуся, тому на нашому столі представлена родинна творчість», – зауважує Олександра Степанівна.Приємно, що університетська родина зуміла створити й відчути атмосферу наближення великого та світлого свята – Пасхи.

 

Світлана Лапига, студентка І курсу відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416