Котилося яєчко і прикотилося на філологічний факультет

12.04.2012
oliab

Великдень – найочікуваніше християнське свято, можна сказати, що воно – сімейне. Усі заздалегідь до нього готуються, переймаються прикрашанням великоднього кошика.

Однією з головних прикрас є великодні яйця: крапанки, дряпанки, крашанки та писанки. З одного боку, писанкарство – це традиція, з іншого – мистецтво. Мистецтво, яке ціниться й до сьогодні, і це приємно.

11 квітня на філологічному факультеті відбулася виставка великодніх яєць, яку організувала доцент кафедри української літератури Олександра Степанівна Ігнатович. А студенти першого курсу вирішили долучитися до цього мистецтва і принесли на виставку свої вироби .

Як сказала доцент кафедри української мови Алла Михайлівна Галас, «це було неочікувано, оригінально та просто приємно». Виставка справила гарне враження як на викладачів, так і на студентів.

Творці ж великодніх диво-яєчок не скупилися на оригінальні ідеї. На виставці були представлені різі види писанок, виконані як у давньому стилі так і в сучасному. Ми поцікавились, звідки вони черпали ідеї, адже справді було на що подивитися. І ось що почули у відповідь:

«Я постійно шукаю нагоди сісти і розмалювати яйце. Це мене заспокоює – і я просто дістаю від цього задоволення. А орнаменти вигадую сама» (Тетяна)

«Я, якщо чесно, вперше цього року спробувала розмалювати яйце. Не сама, звичайно, а з допомогою бабусі, яка, на моє здивування, дуже вправна в цій справі. Ідею вона мені подала, показала, як це правильно зробити. Це нас зблизило» (Ірина)

«Мене спонукала подруга зробити писанку. Вона захотіла спробувати і мене заодно втягнула. Ідею ми шукали в інтернеті, правда, у нас не так вийшло, як на картинці, але близьким сподобалося» (Мар’яна)

Поспілкувавшись зі студентами, ми вирішили, що такі великодні виставки дарують людям прекрасний настрій.

Студенти не втрачали можливості прийти і роздивитися знайоме-незнайоме мистецтво писанкарства. Ми дуже вдячні організаторам цієї виставки і сподіваємось, що такі акції будуть проводитися частіше і не тільки до Великодня.

Не забуваймо про своє коріння!

Любов Михавків, Юлія Маркулич, студентки відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416