Відсвяткували!

16.04.2013
oliab


Раді всіх бачити на факультеті!
По-справжньому весняна погода цього понеділкового дня дала можливість дівчатам з філологічного факультету нарешті взути новенькі підбори замість набридлих зимових чобіт. Ще й нагода така гарна – святкування Дня факультету. Саме це свято відзначали вчора студенти УжНУ з четвертого поверху головного корпусу університету на БАМі.


Ось такі у нас всі красуні!
По-справжньому весняна погода цього понеділкового дня дала можливість дівчатам з філологічного факультету нарешті взути новенькі підбори замість набридлих зимових чобіт. Ще й нагода така гарна – святкування Дня факультету. Саме це свято відзначали вчора студенти УжНУ з четвертого поверху головного корпусу університету на БАМі. Розпочалося воно ще зранку активним обговоренням найактуальнішого: чи будуть пари наступного дня? А кульмінація – святковий концерт – була аж увечері.




Мирослава Шимон та Ірина Левіна готуються вести програму

Отже, 17.00. Зал ПАДІЮНу поволі заповнюється. З колонок чути Славка Вакарчука, який все просить когось: «Обійми мене, обійми мене, обійми…». До початку ще година, але за лаштунками вже помітно нервують: «Я їх вб’ю! Чесне слово! От коли прийдуть, тоді й заспокоюся! А тоді вб’ю!». Забіжимо наперед: слава Богу, обійшлося без криміналу.


У гримерці цікаааво...

Тож поки хтось планує вбивство, чарівні дівчата на високих підборах роблять останні штрихи пудрою на обличчі. Це першокурсниці, які брали участь у конкурсі краси «Міс філологічного факультету». Вони сьогодні теж виступатимуть… «У тебе таке гарне плаття! І зачіска теж…», «У кого є блиск для губ? Дівчата, позичте, будь ласка!» – такі розмови у їхній гримерці.

А що футболісти роблять за кулісами? Певно, організатори вирішили подарувати дівчатам-студенткам виступ цих хлопців, бо ж, як відомо, з ними на філологічному дефіцит…

5 хвилин до початку. Зал повний. Багато невдоволених: немає вільних місць, доведеться дивитися концерт стоячи.

Фанфари… Нарешті починається! Запрошують на сцену декана Юрія Бідзілю. На сцені шикуються філфаківські футболісти. Вони позаминулого тижня змагалися за Кубок декана. Переможці – команда студентів-журналістів – нарешті отримали свій трофей. Юрій Михайлович виголошує промову. Він вміє здивувати: «Ти чула?! Термін реєстрації бакалаврських та магістерських продовжили ще на тиждень! Ураааа!» – радіє хтось за лаштунками після промови декана.

Шеренгу наших футболістів на сцені замінять двома спортсменами з надписами на майках «FC Goverla». Вони вправно граються з м’ячами. «Шо, показати їм, як треба копати?» – за лаштунками вже планують проведення майстер-класу.


А за сценою паніка?

На сцені все чудово: розпочався «Філологічний квартал», заспівала студентка-журналістка Мирослава Вербищук, потім виступили гості – «Джерельце Карпат». А за сценою тим часом паніка. У когось через мікрофони («Андрій, є ще мікрофон? Де жовтий?!»), у когось через те, що скоро виходити на сцену («Коли ми? Зараз «Джерельце Карпат?»», «Я виходжу після дівчат?», «Когда включается «Бой с тенью», мы начинаем. Понятно?»). «Ти коли співаєш? – Я? Завтра!» – жартують між собою хлопці з команди КВН «БУМ», яких теж запросили виступити на святі. «Інформація для загального розвитку: мікрофони завжди шукайте у ведучих!» – кричить хтось, кому явно набридла фраза «Де мікрофон?».


Ну як без «Бліцу»?

Виступи українського та російського відділення переривають номерами боксерів-учасників спортклубу «Пантера», лицарів в обладунках з клубу історичної реконструкції «Оріон», «Бліцу», КВН-нника Толя Рябініна, який не тільки жартує, а ще й співати вміє.

Зал захоплено аплодує, а за сценою напруга трохи зменшилася: «Ну Гоша! Звезда!», «Ой, як гарно той хлопчик танцює…», «Мачо замовляли?». Хтось уже й зовсім про виступ не думає: «То твій фотік? Ану дай. Толік, завтра ставиш нову аву!».


Філологічний квартет

От тільки ведучим непереливки. Мало того, що кожен учасник намагається дізнатися в них, коли йому на сцену, та ще й доводиться встигати за різними змінами у програмі «Вася, запиши собі, бо забудеш!».

На сцені словацьке відділення. Витанцьовують, співають, грають – ну просто молодці! Нарешті дочекалися свого виходу учасниці «Міс філфаку». Потім співає студентка словацького відділення Марічка Бовдрич. Ще один танець від «Бліцу».


На сцені - лицарський поєдинок

Через деякий час виступають журналісти. Жартують, показують свій «Harlem Shake». А за лаштунками хтось радіє: «Пацани, я вже засвітився, коли стілець на сцену виносив!». «Звездный воин! Чуєш, то про тебе співають!».

«О, як темно стало. Місця для поцілунків? – Дурню! То відео про випускників включили!» – комусь за сценою весело. А от для 5 курсу момент сумний. Прощаються з філологічним, адже це останній рік їхнього навчання на факультеті. Все, як у школі на святі Останнього дзвоника: сльози, квіти та дзвіночки для випускників. Фінальна після. «Наш філфак» – лунає зі сцени.

А за лаштунками вже нікого. Поволі порожніє зал. Учасники концерту традиційно фотографуються напам’ять, а ми йдемо збирати враження.

 


Федір Ващук,
ректор УжНУ:

 


Ректор УжНУ Федір Ващук

 

«На святі філологічного факультету я вдруге, і мені дуже сподобалася. Цікава програма. Видно, що тут багато талановитих людей. Номер у сьогоднішній програмі, де хлопець виступав у вбранні балерини, нагадав мені мої студентські роки – я на 3 курсі так само ходив по сцені у пачці».

 

 


Олександра Артюхіна,
громадський декан факультету,
магістрантка відділення журналістики:

 


Олександра Артюхіна

«Для мене сьогодні свято було дуже особливим. Стільки сюрпризів, про які ми, випускники, навіть не здогадувалися. Я сміялася від душі, і сльози були на очах, і я безмежно пишаюся тим, що 5 років я була частиною великої філологічної родини».

 


Юрій Бідзіля,
декан філологічного факультету:


Юрій Бідзіля, декан філологічного факультету

«Дуже гарне свято, я дістав море задоволення. Знаєте, у нас завжди виходить якісно, особливо якщо до цього долучається Людмила Вадимівна Лимонова. Мене трошки здивував формат – «Філологічний квартал», хлопці-ведучі. Це справило враження не лише на зал, але й на мене…».

 

 


Денис Ман,
глядач:

 


Денис Ман

«Побувавши на сьогоднішньому концерті, я зрозумів, що філологічний – один із найкращих і найдружніших факультетів. Сподобалися виступи всіх відділень, особливо, журналістів. Програма була яскрава, насичена, цікава».

 

День факультету концертом не закінчився. Уже за традицією студенти пішли на дискотеку. Напевно, про те, що відбувалося там, писати вже не варто. Словом, відсвяткували!

 


Крістіна Гудак, студентка відділення журналістики
 

Фото Діани Коцак

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416