Університетський «Боян» відсвяткував своє 50-річчя

30.04.2014
oliab

Під час виступу капели

Цьогоріч самодіяльна чоловіча капела УжНУ «Боян» святкує свій півстолітній ювілей. З цієї нагоди 25 квітня відбувся творчий звіт колективу у Закарпатській обласній філармонії. Захід розпочався з урочистого звернення почесного учасника колективу Василя Маринця. Перший тенор капели розповів про історію створення та поділився цікавими моментами мистецької діяльності викладацького гурту.

По центру - головний диригент і художній керівник капели Василь Гайдук

Колектив «Бояну» регулярно гастролює країнами Європи та бере активну участь у міжнародних конкурсах та фестивалях. Своїм співом, наповненим живою силою, своєю щирістю та відданістю капела за час свого існування зібрала велику кількість шанувальників.  На ювілейному концерті капеляни порадували прихильників кращими піснями зі свого золотого фонду.


Ректор УжНУ вітає колектив «Бояну»  з ювілеєм

Слова вітання учасники «Бояну»  почули від начальника управління культури Закарпатської облдержадміністрації  Юрія Глеби, ректора УжНУ Володимира Смоланки, ректора Ужгородського державного музичного училища імені Дезидерія Задора Світлани Стегней та інших поважних гостей. Привітати капелу також прийшов хор студентів Ужгородського музичного училища ім. Д. Задора.


Юрій Глеба

Концерт не залишив байдужим нікого. Своїми враженнями ділиться Юрій Глеба: «На сцені стоять поважні люди, кожен з яких зробив дуже багато у своїй професії, і це не може не сподобатися. Знаково, що в цей  непростий час для нашої держави, капела виявила бажання відсвяткувати свій ювілей. Вони є місіонерами, бо виконують почесну місію – несуть духовність. Тому для мене інколи вже немає значення, чи правильно прозвучала нотка, – це все другорядне,коли талановитий і поважний професорсько-викладацький склад стоїть на сцені».

Весь вечір лунали гучні оплески та щирі слова вітання капелянам і їх художньому керівникові, заслуженому діячу мистецтв України Василю Гайдуку.

Сподіваємося, що «Боян» і надалі даруватиме нам свою творчість та порадує ще багатьма виступами!

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416