Торішня випускниця відділення журналістики стала лауреаткою премії імені Йосипа Терелі

16.01.2015
oliab

Єпископ Мілан Шашик вручає Наталії Каралкіній диплом

15 січня в єпископській резиденції Мукачівської греко-католицької єпархії відбулася традиційна щорічна прес-конференція та вручення журналістської премії імені Йосипа Терелі.

За підсумками конкурсу переможницею стала випускниця відділення журналістики, кореспондент Медіацентру УжНУ і обласної газети «РІО» Наталія Каралкіна. Журналістка отримала диплом першого ступеня за публікації «Владика Ніл: Змінити ситуацію в країні може тільки згода між людьми» («РІО», № 4/824), «Єдиний збережений бароковий інтер’єр ХVІІІ століття на Закарпатті – в єпископській резиденції» («РІО», № 8/816), «Мир – особливий стан, яким Господь Бог нагороджує людину» («РІО», № 37/857), «В Ужгороді звели унікальну дерев’яну церкву» («РІО», № 16/784) та низку інших матеріалів, а також за активну позицію у висвітленні духовного життя краю на сторінках обласної преси.

Диплом другого ступеня дістався журналісту Олександрові Гаврошу, третього ступеня – Василеві Ільницькому.

Крім того, четверо журналістів ЗМІ області нагороджено «заохочувальними» архієпископськими грамотами, а газету «Неділя» – окремою грамотою за активне висвітлення духовного життя краю.

Нагороджені журналісти краю

Наталія Каралкіна

Наталія Каралкіна розповідає, що була дуже подивована і щиро вдячна за відзнаку. «Журналістська премія імені Йосипа Терелі для мене означає дуже багато. Отримала її від Мукачівської греко-католицької єпархії саме за ті матеріали, у яких передусім шукала відповіді на власні запитання. Переконана, що в надскладний рік, який ми всі пережили, духовність відігравала важливу роль і надалі допомагає всім нам. Вкотре впевнююся у тому, що треба любити те, що робиш, і відчувати те, про що пишеш.

Матеріали на духовну тему не надто популярні на сторінках закарпатської преси, але я переконана, що вони обов'язково мають бути. Свого читача слід виховувати і виховувати себе разом з ним», – стверджує Наталія Каралкіна.

До речі, журналістська премія імені Йосипа Терелі започаткована Мукачівською греко-католицькою єпархією і вручається що два роки. Цією відзнакою нагороджують за публіцистичні виступи, які пропагують духовні цінності, історичну правду, активну громадянську позицію, утверджують принципи толерантності та взаємоповаги в суспільстві.

Щиро вітаємо Наталю і всіх колег та бажаємо натхнення і завзяття у роботі!

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416