Відділення журналістики знайомило школярів із медійними професіями

12.12.2021
moderator

7 грудня студенти й викладачі кафедри журналістики провели урок для старшокласників НВК «Гармонія». Медійники розповіли майбутнім абітурієнтам про професії, які можна здобути на відділенні, та про навчання журналістів, рекламістів і піарників в УжНУ.

Крім презентації про медійний підрозділ, школярам запропонували інтерактивну частину – телевізійне опитування, тестування на визначення схильності до майбутньої професії.

Після короткого вітання другокурсник-журналіст Мирослав Лисович розпитував школярів про їхні медійні вподобання – блогосферу, соцмережі, а завідувач телерадіоцентру Олексій Лабунець знімав процес на камеру. Наприкінці заходу школярі змогли переглянути результат спільної роботи – відеоролик зі своєю участю, який змонтував за той час третьокурсник-рекламіст Микита Педченко.

Презентаційну частину заходу розпочав в.о. завідувача кафедри журналістики Євген Соломін, який розповів про медійні професії й поділився власним досвідом роботи в медіа.

Переглядаючи презентацію, школярі уважно слухали студентку-журналістку  Христину Сібулатову  та третьокурсницю-рекламістку Ольгу Барановську. Дівчата докладно розповіли про особливості занять на відділенні, творчі завдання, ознайомили з історією, звичаями, традиціями медійного підрозділу. Згадали про студентське життя, зустрічі і тренінги з відомими журналістами.

Учні стали першими з-поміж майбутніх абітурієнтів, хто дізнався про впровадження нової спеціальності «Міжнародна журналістика» на кафедрі з 2022 року. Про це повідомила викладачка та журналістка Наталія Толочко.

Відтак у третій частині заходу школярам запропонували пройти тестування, аби перевірити, до якої професії вони мають хист: журналістики, реклами чи піару. Результати тестування, яке провела другокурсниця-журналістка Сніжана Безкровна, показали, що молодь цікавиться всіма професіями, хоч  перевагу здобув фах рекламіста.

Наприкінці зустрічі гості подарували школярам університетську газету «Погляд», над якою працюють і студенти відділення. А ще зробили колективне фото на згадку.

Відділення журналістики планує продовжити серію подібних заходів у школах Закарпаття. На кафедрі, до слова, створили й профорієнтаційну команду, до якої входять викладачі й студенти. Над заходом в НВК «Гармонія» працювали всі вищезгадані, а також доцентка Олеся Барчан, викладачка Любов Русинко-Бомбик та другокурсник-журналіст Михайло Коштура, який зафіксував урок на камеру.

Втішно, що медійники дістали позитивні відгуки учнів і вчителів. Так, школяркам Юлії Диковець та Каріні Кобеляш дуже сподобалася зустріч. Дівчата захоплено слухали презентацію й хотіли б обрати якусь із запропонованих спеціальностей у майбутньому. З радістю чекаємо майбутніх медійниць у нас на відділенні!

Вчителька зарубіжної літератури та керівниця журналістського гуртка в НВК «Гармонія» Наталія Нежива, яка й запросила ужнівців, повідомила, що це був перший такий досвід, однак дуже вдалий, тому представники школи радо чекатимуть відділення в гостях і в новому році. Захід був цікавий і тому, що в НВК діє гурток юних журналістів для учнів з 5-го до 11-го класу. Тут школярі пробують писати перші публікації, есе, виконують різні проєкти.

Після уроку студентів і викладачів запросили до шкільного музею Івана Долгоша – єдиного подібного музею на Закарпатті. Вчителька української мови та керівник підрозділу Ганна Балога розповіла чимало цікавого про закарпатського письменника й публіциста. Медійники були приємно здивовані, що не тільки презентували, поширювали інформацію, а й мали навзаєм цікаву мініекскурсію.

Вельми вдячні представникам школи за  теплу зустріч!

Валерія Мацола, студентка відділення журналістики.
Фото авторки, Олесі Барчан та Михайла Коштури

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416