У колі друзів чи з сім’єю: як студенти філологічного факультету зустрічатимуть Новий рік

30.12.2023
moderator

Наближається час, коли наші серця сповнені радістю й очікуванням дива. Хоча в умовах війни свята сприймаються зовсім по-іншому, ми не перестаємо вірити в краще. Як і з ким зустріти Новий рік? Дехто обирає коло друзів, інші воліють зануритися в теплу родинну атмосферу.

Нікіта Лісовець, студент 4 курсу спеціальності «Журналістика»:

 – Я звик, що Новий рік – це сімейне свято. До війни ми завжди збиралися усією родиною за великим столом у бабусі в Херсоні. Мені, якщо чесно, хотілося святкувати з друзями, бо не розумів, як класно збиратися сімʼєю. На жаль, через війну я не бачу більшість своїх родичів – тато з бабусею в окупації, інші в Херсоні під обстрілами, дехто за кордоном. Зараз моїм бажанням є зібратися всією сімʼєю за великим столом. У цьому році я буду святкувати з друзями, тому що вважаю їх частиною своєї родини!

Крістіна Микулін, студентка 3 курсу спеціальності «Середня освіта»:

– Для мене Новий рік завжди був сімейним святом. Тому й цього року буду відзначати його з родиною. На нашому традиційному новорічному столі, як правило, має бути ікра та червона риба, салат Олівʼє, мандарини та ананас. Обовʼязково на фоні новорічна музика і вітання Президента. У нашій родині є традиція писати свої бажання на листочку і кидати їх в запалений камін.  

Валерія Малента, студентка 4 курсу спеціальності «Реклама та PR»:

– Я думаю, в мене, як і в багатьох українців, зараз відсутній новорічний настрій, тому не планую дуже пишно святкувати. Посиджу зі своєю сімʼєю, зі своїм хлопцем і просто трішки відпочину. Але це не буде таке святкування, яке було до війни. Я приготую декілька традиційних новорічних страв, дочекаюся півночі і піду спати.

Марія Бондаренко, студентка 4 курсу спеціальності «Журналістика»:

– Я приїхала в Полтаву, тож святкуватиму зі своєю найкращою подругою. Трохи посиджу зі своєю родиною, а потім поїду до неї додому. Зазвичай, ми зустрічаємо Новий рік за столом, а далі йдемо грати в ігри чи гадати.

Неля Булеца, студентка 1 курсу спеціальності «Філологія»:

– Цей Новий рік я планую зустріти з найближчою подругою, яку знаю ще з молодших класів. Після святкової вечері вдома ми поїдемо в місто, щоб погуляти та випити гарячих напоїв. Потім поїдемо до мого будинку, щоб приготувати наш фірмовий лаваш з куркою. Ми сидітимемо на кухні за душевною розмовою до пізньої ночі. Відтак, цей Новий рік я проведу з людиною, яку хочу бачити поруч і надалі.

Михайло Коштура, студент 4 курсу спеціальності «Журналістика»:

– Цьогоріч я планую зустрічати Новий рік із друзями. Так, як це було позаминулого року. Збираємся звичайною компанією ще зі школи, тільки найближчі друзі. Підготуємо традиційний новорічний стіл, на якому має бути Олів’є салат, крильця гриль та лаваші. Обов’язково послухаю привітання Президента і зустріну прийдешній рік з тими, з ким хочу його провести.

Для когось Новий рік – це зустріч із найближчими друзями, яких вони вважають своєю сім'єю. Інші обирають домашній затишок, родинні традиції та атмосферу, де кожен має своє місце за столом і причетний до створення святкової атмосфери. Як бачимо, більша частина опитаних студентів філологічного факультету зустрічатиме Новий рік із сімʼєю. Попри труднощі, підтримка найближчих людей допомагає нам гарно провести свята і ввійти в новий рік із вірою в краще майбутнє.

 

Наталія Папп, студентка 4 курсу спец. «Реклама та PR»

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416