«УжГолос», «Радіо Просто», «WakeUp УжНУ», «Найкраще радіо», – радіопрограми цьогорічних першокурсників

Студенти першого курсу відділення журналістики завершили роботу над своїми першими радіопрограмами. Записи робили в телерадіостудії УжНУ всередині листопада, а творчий процес розпочався значно раніше, під час підготовки сценарію, вибору назви і тематичного спрямування власного радіо. Завдання виконали в межах дисципліни «Основи журналістики» разом із оглядом преси, 5 публікаціями в медіа, власною газетою і вправою «Слово». 

Радіопакет – це творче завдання, яке виконується в групках, де кожен зі студентів має свою роль (ведучий, редактор, кореспондент тощо). Кожна група обирає тему, назву свого радіо, розробляє рубрики, після чого збирає інформацію, створює сюжети, докладно прописує сценарій, здійснює запис і монтаж. Процес підготовки був цікавим, хоч і не обійшовся без невеличких конфліктів. Та зрештою всі залишилися задоволенні результатом такого командного завдання.

Цьогорічні першокурсники були поділені на чотири групи, кожна з яких обрала оригінальну тематику. Про успіх і мотивацію розповіли в «Найкращому радіо»; книги, фільми, подкасти й гороскоп запропонували автори «WakeUp УжНУ»; п’ятничний вечірній випуск створила команда «Радіо Просто»;  музичне радіо з оригінальними рубриками підготували творці радіо «УжГолос». Вони, до слова, записали інтерв'ю з гуртом «Больше леса» та викладачами курсу «Основи журналістики»: професором кафедри журналістики, деканом факультету Юрієм Бідзілею, викладачкою Наталією Толочко – про музичні вподобання.

Подібні творчі проєкти дозволяють студентам використовувати теорію на практиці та навчатися на власних помилках. Також допомагають поліпшити і зміцнити стосунки в колективі.

Варто зазначити, що запис радіопрограм збігся в часі зі зйомками програми «УніверCheck» Олександра Педана в УжНУ, тож, окрім запису, того дня ще й зробили спільні фото з ведучим і поспостерігали за зйомками нової програми.

Запрошуємо прослухати перші студентські радіо!

Касинець Рената, Бабич Валерія, студентки відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416