Третьокурсники відділення журналістики презентували під час заняття власний короткометражний фільм

19.12.2019
Наталія Толочко

Навчання на відділенні журналістики – це завжди цікаво та пізнавально, особливо коли підхід до занять нестандартний. 16 грудня студенти-медійники третього курсу у рамках дисципліни «Теорія і методика журналістської творчості» мали відкрите практичне заняття з викладачем кафедри журналістики, заступником головного редактора Медіацентру УжНУ Віталієм Завадяком, де презентували власну короткометражку про швидкоплинність людського життя.

Спершу наставник коротко розповів молоді про історію й сьогодення короткометражного кіно в Україні, навів зразки якісних мініфільмів. Як приклад, переглянули одну зі стрічок, запропонованих Віталієм Івановичем.

Відтак студентки Ольга Сабовчик та Каріна Негря презентували власний доробок – документальну п’ятихвилинку «Шлях» про життя людини. Міністрічка сконденсовано повідала про плинність нашого життя – від народження до смерті.

«Ми швидко перетворюємося з дітей на підлітків, далі непомітно вступаємо в наступний етап нашого життя, дорослішаємо, йдемо на роботу. Тоді час минає ще швидше… Ну і насамкінець – старість, яка також протікає в кліп ока. З’являються онуки, правнуки… Із самого початку в усіх людей одна дорога, один життєвий шлях, і тільки сама людина може себе скеровувати. У цьому документальному дебюті ми вирішили показати різні шляхи людини. За час зйомок стикалися з труднощами – поганою погодою, нерозумінням деяких людей – їх небажанням зафігурувати в якомусь епізоді стрічки, але варто було спробувати, аби зрозуміти, чи наше це, чи ні», – розповідають студентки.

Короткометражка виявилася справді цікавою. І попри деякі технічні огріхи, загальне враження в присутніх залишилося позитивне, а сама ідея майбутніх журналісток, безумовно, варта уваги і розвитку. Як і праця викладача, котрий вміє надихнути молодь до творчих пошуків.

Кароліна Бучковська, Медіацентр УжНУ

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416