Студенти-журналісти Ужгорода й Старобільська зустрілися онлайн зі спецкором «ТСН. Тиждень» Костянтином Грубичем

26.10.2021
Наталія Толочко

25 жовтня студенти відділення журналістики УжНУ й факультету української філології та соціальних комунікацій Луганського національного університету імені Тараса Шевченка зустрілися в онлайн із відомим українським тележурналістом, спецкором «ТСН. Тиждень» Костянтином Грубичем.

Зустріч тривала у форматі «запитання-відповідь». Спочатку Костянтин коротко розповів про себе, а тоді всі охочі мали змогу поставити зірці ТБ запитання. Так, студенти цікавилися, звідки тележурналіст черпає ідеї для своїх сюжетів. Відповів, що для нього найважче – знайти тему, тому над пошуком інформації в «ТСН. Тиждень» працює 10–15 журналістів і головний редактор. Колективно вони розмірковують над тим, що було б цікаво для глядача, знаходять актуальні події і новини. «Коли я вже знаю свою тему, починається найбільший кайф, як зробити її цікавою, в якому жанрі подати, що долучити. Для того, аби матеріал вийшов справді якісним, потрібен досвід, талант і комунікація з різними людьми», – пояснив Костянтин.

Щодо особливостей журналістської роботи, зазначив, що завжди продумує сценарій із деталями для сюжету, добирає експертів. Також наголосив на різниці між репортажем та аналітичним сюжетом: «Мені здається, що одне й інше непросто, але все-таки репортажі простіші, бо прийшов, побачив, відзняв – подія має динаміку. Для створення хороших аналітичних сюжетів потрібно постійно навчатися, це потребує ерудиції, дослідження, досвіду».

Цікавою була відповідь на запитання, що мотивує Костянтина. Йому подобається бути в центрі уваги, коли чує слова похвали – це стимулює його до роботи. Не менш важливим фактором мотивації є сім’я і плата за працю. Під час онлайн-зустрічі розповів і про складні періоди в житті, коли було непросто займатися тележурналістикою, але все ж продовжував працювати. Спецкор «ТСН. Тиждень» стверджує, що в нього немає творчих криз, тому що він не пише заради того, аби писати, його завжди стимулює конкуренція та амбіції.

Ця зустріч була корисна й інформативна. Учасники поспілкувалися з журналістом, який працює в засобах масової інформації не перший рік, послухали про специфіку телевізійних медіа й наблизилися до розуміння, що в цьому житті потрібно бути готовим до всього.

Андріана Турянчик,
студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416