Студенти-медійники створили аудіо- та відеопроєкти про дистанційне навчання й самоорганізацію на карантині

07.06.2020
Наталія Толочко

Відділення журналістики УжНУ, як і всі підрозділи вишу, докладало зусиль для ефективного проведення дистанційного навчання. Зізнаємося: це було нелегко, адже крім хорошого технічного забезпечення для регулярних пар, таке навчання вимагає ще й неабиякої мотивації від студентів. Утім юні медійники зуміли успішно завершити навчальний рік, виконали чимало завдань, зокрема творчих: писали статті для Сайту відділення, видань «Медіацентр УжНУ» та «Media Vista», знімали «Карантинні хроніки», створювали мініпроєкти і, звісно, завершили курсові та бакалаврські дослідження. Тож вирішили поділитися враженнями, досвідом і підготували аудіо- та відеопроєкти на тему дистанційного навчання, самоорганізації під час карантину.

Творчі роботи студенти виконували в межах дисциплін «Текстознавство», «Мова ЗМІ з погляду орфоепічних та акцентуаційних норм», які ведуть на 3 курсі доцентки кафедри Галина Шаповалова та Ярослава Шебештян, а також «Теорія і методика журналістської творчості (радіо)», викладання якої забезпечують на 2 курсі кандидат наук із соціальних комунікацій Євген Соломін та викладачка кафедри Наталія Толочко. Оскільки журналісти третього курсу цьогоріч мали чимало дисциплін із тележурналістики, їм запропонували створити відеоролики, а другокурсникам, які упродовж навчального року вивчали радіожурналістику, – записати аудіофайли. Викладачі оцінювали творчі роботи за кількома критеріями, зокрема звертали увагу на змістове наповнення й креативність, стилістичні особливості, орфоепічні, зокрема й акцентуаційні, норми.

Варто зауважити, що медійники УжНУ не вперше виконують творчі завдання одразу з кількох дисциплін. На кафедрі журналістики практикують такі види робіт, оскільки це дозволяє поєднати знання і вдосконалити навички написання текстів, їхнього виголошення, зйомки, монтажу відео та аудіо, а також презентації творчих напрацювань.

Усі студенти впоралися з творчим завданням та одержали заслужені бали. Пропонуємо подивитися й послухати роботи тих, хто погодився їх оприлюднити. Авторки відеоробіт: Вікторія Кенідра, Олександра Костьо, Тетяна Лесюк, Каріна Негря, Ірина Неменуща, Дар’я Пітра, Тетяна Проданець, Галина Совбан, Вероніка Степанчак, Анна-Ніколетта Цап. Автори аудіозаписів: Яна Бурдун, Тетяна Голяк, Нікіта Гросош, Андрій Матвійчук, Алла Ревай, Анатолій Футинець, Олександра Шаламай, Анастасія Шапар.

У творчих роботах юні журналісти щиро поділилися успіхами та невдачами, спробували оцінити переваги й недоліки онлайн-освіти. Тож просимо не судити строго, взяти до уваги те, що може бути корисним для дистанційного навчання в майбутньому. Утім більше хочеться, аби це був перший і останній настільки тривалий досвід онлайн-освіти. Адже як студентам, так і викладачам медійного підрозділу набагато більше подобається навчання й безпосередня комунікація в стінах рідного університету, що й дотепер вважали надважливим, а нині цінуємо понад усе!

Відео Тетяни Проданець

Відео Вікторії Кенідри

Відео Каріни Негрі

Відео Тетяни Лесюк

Відео Олександри Костьо

Відео Ольги Сабовчик

Відео Анни-Ніколетти Цап

Відео Галини Совбан

Відео Вероніки Степанчак

Аудіо Яни Бурдун

Аудіо Нікіти Гросоша

Аудіо Тетяни Голяк

Аудіо Андрія Матвійчука

Аудіо Анатолія Футинця

Аудіо Алли Ревай

Аудіо Анастасії Шапар

Аудіо Олександри Шаламай

За інформацією кафедри журналістики УжНУ

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416