Студенти-журналісти відвідали міську друкарню

20 березня студенти першого курсу відділення журналістики відвідали Ужгородську міську друкарню, де мали можливість спостерігати за процесом друку газети.

Захід відбувся з ініціативи викладачів кафедри журналістики Яни Романівни Зизич та Лесі Ярославівни Поліхи у межах вивчення навчальної дисципліни "Технічні засоби журналістики". Курс дуже цікавий, але складний для розуміння і сприйняття, особливо для нас, першачків. Тому вивчення теми "Види друку" викладачі вирішили закріпити ілюстрацією виготовлення газет, брошур та іншої поліграфічної продукції. Ми не лише подивилися, як це відбувається, але й відчули особливу атмосферу друкарні, побачили, в яких умовах тут працюють люди. Також нам показали друкарські машини, від найстаріших до більш сучасних, ми потримали в руках літери, за допомогою яких колись друкували, деякі нам навіть подарували як сувеніри.

Любов Яковець

Екскурсію проводила Любов Яковець, керівник КП "Ужгородська міська друкарня", яка не лише демонструвала, а й пояснювала, як саме працює та чи інша друкарська машина. Пані Люба працює в друкарні вже з 1976 року, пройшовши шлях від простого майстра до очільника друкарні: «Зараз ми - єдине поліграфічне підприємство комунальної власності, яке діє в області. Мені дуже подобається тут працювати, ніколи навіть не замислювалася над тим, щоб змінити професію, бо тут я щодня дізнаюсь щось нове».

Аттіла Ерделі

Першокурсник Аттіла Ерделі ділиться враженнями після екскурсії: «Похід у друкарню, безумовно, пішов нам на користь, але не тільки в плані закріплення матеріалу. Це чергова нагода поспілкуватися з друзями в неформальній обстановці, поринути в реалії радянського друкарства, яке, як виявилось, було нелегкою і навіть небезпечною справою. Також варто відзначити актуальність так званих «виїзних занять», адже це значно цікавіше, ніж сидіти за партою».

Це була незвичайна екскурсія, яка запам’ятається кожному. Дякуємо нашим викладачам!

Марія Зелінська,
студентка І курсу відділення журналістики

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416