Студента-журналіста обрали головою студради філологічного факультету

23.10.2023
moderator

19 жовтня на філологічному факультеті Ужгородського національного університету відбулися вибори голови студентської ради. З 8:00 до 13:00 студенти різних спеціальностей голосували  за кандидатів, які заявили про участь та опублікували свої анкети на інстаграм-сторінці підрозділу. 

На посаду голови студради балотувалися 2-курсник Максим Галашко, 3-курсник Максим Пушкар і 4-курсник Михайло Коштура. Усі троє навчаються на освітній програмі «Журналістика».  

Вимогами до кандидатів були успіхи в навчанні, громадська активність, досягнення, хобі та готовність розвивати факультет, підтримувати студентів.

Про підготовку до виборів голови студради розповіла заступниця декана з виховної роботи Марта Демчик: «Вибори голови є плановими, було дотримано необхідних вимог до заходу. За два тижні оголошено і презентовано трьох кандидатів. Для мене ці вибори важливі, через те, що  зараз вирішується, з ким я буду співпрацювати упродовж трьох років, бо саме такий термін перебування на посаді голови студради. Мені хочеться бачити біля себе комунікабельного, активного, творчого студента, готового співпрацювати з студентами різних спеціальностей і факультетів».

У день голосування старости різних курсів обрали виборчу комісію, до якої увійшли Ірина Місяйло, Ангеліна Гречин та  Наталія Баняс.

Студенти активно долучалися до голосування. Так, Тетяна Гриб студентка першого курсу спеціальності «Середня освіта. Англійська мова, література та українська мова, література», зазначила: «Я дуже хочу, щоб вибори були чесними, хлопці доклали зусиль для цього заходу, і буде прикро, якщо правил не дотримаються». Таку думку розділяла і Дарина Росоха, студентка першого курсу спеціальності «Середня освіта українська мова та література»: «Для мене вибори – важлива подія, бо я староста групи, і мені не все одно, з ким я буду співпрацювати». Небайдужа до виборів і першокурсниця-журналістка Аліна Турок: «Я голосувала, зважаючи на активність кандидатів у заходах, які вже були, і думаю, що мій голос правильний, бо на таку відповідальну посаду потрібно відповідальну людину, яка не боїться викликів і присвятить час на організацію цікавих подій. Тож нехай переможе сильніший!».

Виборча комісія досить швидко порахувала результати, відтак головою студентської ради став Михайло Коштура. Три роки до цього він обіймав таку посаду, а зараз сповнений ентузіазмом, новими ідеями, які хоче втілити в життя.

«Плануємо провести тиждень української мови. 27 жовтня відбудеться всеукраїнський диктант, а на факультеті в нас будуть проводитися вистави, перегляд фільму. Планую долучити усіх охочих студентів, аби вони влилися в студентське життя і розуміли, що в нас на поверсі не нудно. Нещодавно в УжНУ проводився інтелект-батл між факультетами, в якому взяли участь і студенти філологічного. На поверсі я хотів би організувати невеликий арт-простір, де студенти можуть щось створювати або поширювати, зокрема записувати пісні, відео тощо. Також мрію провести конкурс Міс і містер філфак. Шкода, що рада університету не підтримує, бо в країні війна, але я хотів би організувати захід для об’єднання студентів», – поділився планами Михайло.

Під час виборів він відчував конкуренцію, і цьому радіє. Новообраний голова студентської ради запевняє, що рік пройде весело та цікаво. Під час заходів на факультеті буде відчуватися вайб сім’ї, коли кожен студент може показати свої захоплення і всі його підтримають.

 

Мирослава Глагола, студентка 1 курсу, спец. «Міжнародна журналістика»

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416