«Зайчики» йдуть переможцями!

06.04.2013
karolina

Галина Шумицька, Федір Шандор, Андріана Завадяк


Нагороди турніру


У четвер, 4 квітня, чотирма командами чинні й колишні студенти філфаку, а також їхні викладачі, вже вчетверте змагалися за Кубок декана з міні-футболу. Цей традиційний весняний захід на факультеті цьогоріч відкрили проректор УжНУ Федір Шандор, заступник декана філологічного факультету Галина Шумицька та голова студентського профкому Андріана Завадяк.

 

Протистояли у запеклих спортивних баталіях команда викладачів філфаку (капітан – Василь Путрашик), команда студентів-журналістів (капітан – Яромир Лобода), збірна команда студентів-філологів (капітан – Андрій Мигаль) та команда випускників (капітан – Федір Смирнов). Судив футбольні матчі Петро Мілян – арбітр національної категорії, доцент НДІ фізики і хімії твердого тіла.


Суддя футбольного турніру Петро Мілян та команда викладачів філфаку

 


Студентські команди

На полі вирували емоції, кипіли пристрасті. Інтрига зберігалася до останньої хвилини турніру. Остання гра визначала не лише переможця, але й місця кожного з учасників. За п’ять хвилин до кінця матчу викладачів зі студентами-журналістами, педагоги вели 2:1 і при такому результаті ставали переможцями.


За кілька хвилин стартує матч-відкриття Кубка декана ’2013

Утім молодь зуміла зрівняти рахунок і стати фаворитом – нічийний результат їх цілком улаштовував, викладачі ж ставали другими. Та за дві хвилини до фінального свистка журналісти зуміли забити гол-красень і вихопити перемогу як у матчі, так і в турнірі загалом. Поразка ж викладачів відсунула їх на четверте місце.

Проте ніхто не засмучувався. Тішилися новенькими ігровими формами, подарованими спортсменам філфаку студентським профкомом. Висловлювали вдячність Олені Дуло, декану факультету здоров’я людини, за надане приміщення для проведення турніру.


Привітання: команди випускників і студентів-журналістів

Нагороди нашим футболістам вручатимуть під час святкування Дня філолога, що відбудеться 15 квітня в Падіюні. А самих переможців увечері після турніру чекав подарунок організаторів і спонсорів: хлопці мали змогу відпочити у піцерії «Up-Town».

Зокрема почали святкування з того, що пробували на зуб… футбольне поле з усіма його атрибутами – солодкий кулінарний шедевр від головного натхненника Кубка декана Віталія Завадяка.

 


Переможцями почуваються всі - з одного ж факультету!

Студенти відділення журналістики під керівництвом своїх наставників підготували відеорепортаж з місця події.


Пропонуємо його вашій увазі.

Як і коментарі учасників змагань.

 

Яромир Лобода,
капітан команди студентів-журналістів,
п’ятикурсник:

«Вважаю,
що цього року зібралися рівні за силами колективи, які претендували на
трофей до самого фінального свистка. Приємно здивувала збірна команда
українців і словакістів, що цьогоріч втрутилася в боротьбу за найвищі
місця. А ще приємніше повернути собі Кубок декана після дворічної
перерви! Наступного року вже 5-й турнір, ювілейний, – значна подія. І
потрібно вже думати, за кого виступати, адже за команду студентів
(«Зайчиків») для нас із Романом Сов’яком це були останні змагання.
Насамкінець дякуємо організаторам, зокрема Віталію Івановичу Завадяку,
що все пройшло на дуже доброму рівні, а також дівчатам – за гарну
підтримку».

Василь Путрашик,

капітан команди викладачів,


старший викладач кафедри журналістики:

«Кожен із турнірів на Кубок декана мав свої яскраві епізоди. Проте цьогорічний, четвертий, мені видався особливим. Через надзвичайну спортивну інтригу, непоступливість гідних суперників, рівень майстерності і, безумовно, атмосферу, що панувала на полі й за його межами.

Викладацький гурт вийшов відстоювати чемпіонський титул, утім кожен з нас усвідомлював, наскільки це нелегко. Найперше – через суттєві втрати у складі: заліковує серйозну травму ноги Володимир Тарасюк, вибув через пошкодження руки незмінний голкіпер команди Ярослав Джоґаник (тому-то ворота у різних матчах захищали по черзі аж 4 польові гравці), мало того – троє учасників вийшли на майданчик, збивши перед тим температуру. Проте були бійцівський дух, сконцентрованість, досвід... Це дало змогу змагатися на рівних з молодшими суперниками і зберігати шанси на загальну перемогу в Кубку до останніх хвилин вирішального двобою. І дарма що молодечий запал і безумовна майстерність студентів-журналістів таки переважили: це той випадок, коли поразка не засмучує – трималися гідно, а переміг найсильніший на цей час колектив.

Вітаю хлопців із заслуженим чемпіонством – дуже радий за них, особливо – за цьогорічних випускників, схиляюся перед колегами за самовіддану гру, дякую прекрасним уболівальницям за постійну підтримку, а організаторам – за належну підготовку турніру. До нових зустрічей і перемог!»

 

Віталій Завадяк,
головний організатор Кубка,
викладач кафедри журналістики:

«Насамперед радий, що переможцями стали журналісти-випускники цього року – Яромир Лобода та Роман Сов'як. Вони підуть переможцями. Вони були у складі команди, котра першою завоювала Кубок декана, і йдуть у статусі його володарів. Вітаю!
Хочу подякувати усім, хто долучився до організації і проведення турніру. Самому без допомоги реалізувати щось дуже важко – гуртом виходить добре».

 

Наталія Каралкіна, студентка відділення журналістики
Фото Юлії  Дуб

 

Підсумкова таблиця турніру «Кубок декана – 2013»

 

 

Місця Команди Результати М’ячі Очки
1 Збірна
відділення журналістики
3:3 2:1 3:2
8:6 7
2 Збірна словацького
і українського відділень
3:3 7:4 2:3
12:10 4
3 Збірна
випускників
1:2 4:7 1:0
6:9 3
4 Збірна
викладачів
2:3 3:2 0:1
5:6 3

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416