Волейболісти філфаку стали срібними призерами університетської спартакіади

28.03.2012
karolina


Команди філологів та суспільників

2012-й рік вже встиг увійти в історію філологічного факультету золотими (ну, коли не золотими, то срібними точно! 🙂 ) літерами, адже цьогоріч його викладачі, як ми вже повідомляли, здобули друге місце на волейбольних змаганнях у програмі спартакіади УжНУ.


Василь Путрашик, Віталій Завадяк, Олег, Хававчак, Федір Смірнов, Василь Шаркань, Роман Кугаївський та капітан команди Володимир Тарасюк — саме вони прославили філфак під час турніру, зумівши вперше в його історії досягти високих спортивних вершин. На шляху до медалей першості філологи переконливо перемогли з однаковим рахунком 2:0 географів, хіміків, стоматологів та суспільників. Найважчою ж стала звитяга над економістами, які вважалися фаворитами чемпіонату — 2:1.

 

І ось його величність фінал. До перемоги залишалась тільки одна перешкода — поєдинок зі збірною фізичного факультету. На жаль, її наші збірники не здолали. Та попри це наступного дня вони стали героями на 4-му поверсі головного університетського корпусу. Адже це перша і найцінніша перемога гравців команди філфаку. Олександр Конопльов, заступник голови профкому викладачів УжНУ, сказав, що філфак, наче комета, влетів у ряди фаворитів.

Зрозуміло, що командна перемога здобувається нелегко. Тут потрібне вміння організувати співпрацю, згуртуватися для досягнення  результату. Вочевидь, нашим викладачам це вдалося, і вони, навіть незважаючи на відсутність заміни, показали найкращий результат.

Про те, як відбувалася підготовка до спартакіади, як добирали гравців і, власне, про самі змагання розповів капітан волейбольного філфаківського гурту, доцент кафедри журналістики УжНУ Володимир Тарасюк.

Загалом це вже п’ята університетська спартакіада, у якій наші викладачі беруть активну участь.

На філфаку розуміють, що відсутність представників у таких змаганнях прирівнюється до найгіршого результату. Але й хлопчиками для биття тут ставати не хочуть.
Василь Путрашик, cтарший викладач кафедри журналістики, поділився враженнями від гри та команд суперників.

Олег Хававчак, викладач кафедри української літератури, високо оцінив злагодженість команди філфаку і розкрив секрет хорошої спільної роботи, яка дала такий результат.

Варто зазначити, що волейбол – насамперед командна гра, в якій кожен гравець повинен мати навички як нападника, так і захисника, мусить уміти як приймати, так і розігрувати м’яч, адже, на відміну від футболу, тут за гравцями не закріплюються визначені позиції на майданчику.

Кожен має можливість виявити себе в будь-якій ролі. Про свої вподобання розповів викладач кафедри журналістики УжНУ

Віталій Завадяк.

Ядро команди не змінюється вже кілька років. Втім були й новачки. Незважаючи на це, наші гравці виявилися згуртованими, відчували один одного.

Федір Смірнов, аспірант кафедри російської мови, каже, що найскладнішим йому видався фінальний поєдинок з фізиками.

На здобутому філфаківці-волейболісти, ясна річ, не зупиняться. Бо ж розуміють, що досягнення доведеться відстоювати, а захистити його навіть важче, ніж здобути. Тож бажаємо нашим викладачам нових звершень. Нехай щороку команда філологічного факультету буде окрасою турніру. А його сенсацією вона вже стала. І хай буде соромно тим, хто не вірить у них, хто недооцінює героїв нашого часу!

 

Наталія Каралкіна, Андрій Слохіняк, студенти відділення журналістики УжНУ

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416