Триває спартакіада в УжНУ

07.05.2014
karolina

Спорт — це рух. Рух — це життя. Уже вкотре викладацький склад Ужгородського національного університету доводить ці слова. Сьомий рік поспіль кафедра фізичного виховання проводить загальноуніверситетську спартакіаду, у якій беруть участь команди викладачів з усіх факультетів вишу.

Цьогоріч змагання розпочалися 25 лютого грою у шашки. Після цього слідували змагання з шахів, плавання та настільного тенісу. Квітень же відзначився змаганнями у командних видах спорту: баскетбол, волейбол, футбол.

9-11 квітня відбулися ігри з баскетболу. У фіналі призові місця зайняли команди таких факультетів: І — фізичний, ІІ — Інститут післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки, ІІІ — хімічний факультет.

15-17 квітня пройшли змагання з волейболу. «Золото» виборов фізичний факультет, «срібло» — інститут економіки та міжнародних відносин, «бронзу» — філологічний факультет.

28-30 квітня викладачі грали у футбол. За результатами фінальних ігор призерами стали фізичний  (І місце), юридичний (ІІ місце) та хімічний (ІІІ місце) факультети.

Команди-призери нагороджені грамотами, медалями, а переможці — ще й кубком.


Завершилася гра

У першій спартакіаді, яка дебютувала ще 7 років тому, взяло участь близько 8 факультетів. З кожним роком учасників ставало все більше. Цьогоріч — майже двадцять факультетів. Зростання кількості учасників змагань свідчить, що спартакіада популяризує спорт і здоровий спосіб життя, залучаючи все більше працівників університету, охочих позмагатися за першість у різних видах спорту і просто отримати заряд енергії.


Василь Шароді

Як зазначив член оргкомітету з проведення спартакіади Василь Шароді: «В Україні зараз простежується тенденція до роз’єднання. А от спартакіада, навпаки – об’єднує. Об’єднує людей із різних галузей науки, дозволяє викладачам розвиватися не лише у своїй професійній діяльності, а й підтримувати хорошу спортивну форму. І тут не має значення науковий ступінь чи статус. На полі всі рівні». До того ж Василь Шароді додав, що дуже вдячний капітанам команд за те, що  вміють організовувати своїх гравців до  серйозної гри, заряджають їх ентузіазмом, а з тим і життєвою енергією.

Програма спартакіади передбачає ще змагання у  3-ох видах спорту: бадмінтон, легка атлетика та особливе сімейне змагання під назвою «Тато, мама, я: дружна сім’я». Імена переможців спартакіади стануть відомі 15 травня 2014 року, коли відбудеться нагородження всіх команд, які брали участь в тій чи іншій секції, — розповідає Василь Михайлович.

Олеся Матій, студентка 1 курсу відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416