Студенти закарпаських вишів змагалися у футболі

01.12.2011
karolina

 

Нещодавно відбувся традиційний турнір з футболу між університетами Закарпаття. Заявки подали команди з Берегова (Закарпатський угорський педадогічний інститут імені Ференца Ракоці), Мукачева (Мукачівський державний університет), Ужгорода (Ужгородський національний університет, Закарпатський державний університет, Київський славістичний університет) та Хуста (Хустська філія Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна»). Змагання пройшли у спорткомплексі «Юність». У команді УжНУ грав і студент відділення журналістики Яромир Лобода.

 

Початок запланували на 11 годину, але стартували, уже майже зазвичай, набагато пізніше.

Зібралося чимало вболівальників: все ж таки їх команди відстоювали престиж вишів. Через жеребкування, якого, між іншим, ніхто не бачив, вісімку учасників поділили на дві групи по чотири колективи. Серед найбільших «курйозів»: один із представників університету був… і суддею змагань. Забігаючи наперед, зауважимо: його, так би мовити, команда і стала чемпіоном.

Та повернімося до баталій, які відбувалися на полях спорткомплексу «Юність».

Відразу визначилися два явні фаворити. У групі А - команда КСУ, у групі Б - МДУ, які виграли всі матчі, набравши максимальну кількість очок - по 9. А от за друге місце зберігалася інтрига тільки в другій групі, де точилася справжня чоловіча боротьба. УжНУ та ЗакДУ (напевно, найпрестижніші університети Закарпаття і вічні суперники) після двох турів мали однакову кількість очок - по 3. Усе мало вирішитися в очній дуелі. Матч розпочався з невеличкої територіальної переваги ЗакДУ, команда якого забила два швидкі голи. Впродовж усього поєдинку суперники боролися на кожному клаптику поля. Моменти, щоб вразити ворота, мали обидві команди. Час спливав, здавалося, до фінального свистка вже нічого не зміниться… Але гравці УжНУ спершу забили гол престижу, який дав їм сили повірити, що не все втрачено… Арбітр оголосив, що до закінчення матчу залишилося три хвилини. Футболісти національного університету кинулися в атаку з останніх сил і зробили неймовірний «камбек» - двічі вразили ворота ЗакДУ!

Кінцевий результат 3:2 - і УжНУ крокує до плей-оф, де їх вже чекали КСУ, Берегівський університет і МДУ. На жаль, судді не вперше вже в ході чемпіонату змінили регламент. Планувалося зіграти матч за третє місце й за золото, але чи то брак часу, чи то махінації арбітрів цьому завадили. Нагадаю, що до бригади рефері входив і представник КСУ. Тому УжНУ та університет з Берегова, які посіли другі місця в групах, відповідно грали за бронзу, а КСУ та МДУ за чемпіонство. Ужгородські студенти впевнено розбили берегівців 3:0 і посіли почесне третє місце. У фіналі інтрига зберігалася впродовж 10 хвилин, потім команда КСУ двічі взяла ворота суперника, знявши питання про переможця. Хоча мукачівці забили гол престижу на останніх хвилинах, але часу, аби зрівняти рахунок, їм не вистачило. Підсумок - КСУ перемагає 2:1 і стає чемпіоном.

Загалом турнір виявився цікавим. Команди нагородили різноманітними призами. Однак неприємний осад залишився через сумнівну об’єктивність арбітражу.

Попри все – ми вітаємо УжНУ з почесним призовим місцем!

Яромир Лобода,
студент відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416