Кубок декана – 3: трофей у викладачів

25.04.2012
karolina


Атакує Яромир Лобода

Весна... На футбольних майданчиках людно... Філфак не стоїть осторонь і продовжує добру традицію проведення щорічного міні-футбольного турніру. Цьогоріч дислокацією футболістів-словолюбів став майданчик зі штучним газоном на стадіоні "Спартак”, де боротьба точилася не на жарт.

Отже, вже втретє на філологічному факультеті відбулося спортивне свято – «Кубок декана». Поборотися за нього зголосилися п’ять колективів: збірні студентів українського та російського відділень, словакісти, журналісти, викладачі та випускники.

Юрій Бідзіля

 

Розпочав його сам декан. Юрій Бідзіля привітав учасників і побажав усім хорошої гри.

До речі, за команду журналістів, «Зайці в полі», вболівав не лише очільник факультету, він же завідувач кафедри журналістики, та енергійна група підтримки, а й наймолодший фанат турніру – шестимісячний Імре, син студентки відділення журналістики.

Віталій Завадяк

Одразу варто зауважити, що видовищного змагання не було б без зусиль та наполегливості його організатора – Віталія Завадяка. Саме він є ініціатором турніру. Віталій Іванович не тільки вирішував організаційні питання, а й продемонстрував хорошу гру на полі.

Ігри видалися надзвичайно видовищними та емоційними, навіть попри те, що тайми тривали по 8 хвилин. Турнір розпочали команди викладачів та студентів-україністів. У нелегкій боротьбі перемогу святкував досвід – 2:0.

Відтак настала черга словакістів та випускників. Мінімальний рахунок 2:1 на користь торішніх тріумфаторів засвідчив непоступливість суперників і додав інтриги: чи вистачить сил чемпіону утримати кубок і тепер? Не вистачило. Викладацька дружина вже в наступному поєдинку декласувала випускників. Пропустивши на першій же хвилині гарматний удар чи не з самого центру поля, педагоги заспокоїлися, відтак досить легко довели, що сильніші: воротар випускників Володимир Феськов тричі змушений був виймати м’яча з сітки. На останніх секундах чемпіон скоротив відставання, але продовжити гру з центру не довелося – фінальний свисток засвідчив перемогу викладачів 3:2. Наступний матч випускників не приніс їм смаку забитого гола, натомість гіркоту трьох пропущених ковтнути довелося – «Зайці в полі» були немилосердні.

Взагалі, чудова гра збірної журналістів заслуговує всілякої похвали: не дивно, що саме вони вийшли до фіналу, перемігши з нищівними рахунками 5:0 і 4:0 відповідно команди словацького відділення та україністів.

Василь Путрашик

У фінальному двобої «Зайці в полі» зійшлися не лише зі своїми футбольними супротивниками, а й з університетськими наставниками – викладачами, котрі в своєму третьому поєдинку не лишили каменя на камені від студентів словацького відділення – 4:0. Присутні мали змогу спостерігати за неймовірно напруженою і надемоційною грою найсильніших цьогоріч команд. Обидві дружини виявилися гідними одна одної. Долю кубка вирішив єдиний гол, якого забив наприкінці першого тайму Федір Смірнов. Тож уперше за три роки омріяний трофей перейшов до рук викладачів. З чим їх і вітаємо. Вже після турніру капітан команди переможців Василь Путрашик коротко повідав, що ж сприяло їхньому успіху.

Срібло змагань дісталося журналістам, а торішні чемпіони задовольнилися бронзою.

Особливістю цьогорічних футбольних змагань стало те, що, на відміну від попередніх років, відбулися вони просто неба, як згадувалося вже, на стадіоні «Спартак». Учасники турніру відзначили, що це було водночас і перевагою, і в чомусь недоліком. Поділилися своїми думками щодо цього Федір Смірнов, Андрій Мигаль та Яромир Лобода.

 

 

Федір Смірнов
 

Андрій Мигаль
 

Яромир Лобода

Яскраво показали себе й уболівальниці: на футбол вони прийшли з каструлями й ложками, але не куховарити, а голосно й креативно підтримувати своїх.

Урочисте нагородження найкращих спортсменів філфаку відбулося в Падіюні під час святкування 25-ї річниці Дня філолога. Найкращим нападником визнали Яромира Лободу, найліпшим захисником став словакіст Андрій Мигаль, найвправнішим воротарем назвали Норберта Федаку. Приз найрезультативнішого гравця турніру дістався старшому викладачу кафедри журналістики Василеві Путрашику.


 

Відеофрагменти «Кубка декана ’2012»

 



Фотогалерея "Кубка декана ’2012"


(для переходу клікніть на фото нижче)

 

Спортивний відділ

 

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416