Філфак має бронзових призерів обласного Кубка журналіста з футболу!

06.05.2012
karolina


Команда відділення журналістики УжНУ "Журфак Юнайтед": на жаль, травмований Яромир Лобода, Василь Шаркань, Віталій Завадяк, Володимир Тарасюк, Роман Кугаївський, Федір Смірнов, Василь Путрашик та Ян Рогач

Кожне свято має свої традиції. Журналісти – народ невгамовний, а професія вимагає оперативності, швидкості та... спортивності. До Дня журналіста у краї традиційно вже 11 років проводять турнір із міні-футболу серед працівників закарпатських медіа. Цього року за головний футбольний трофей серед акул пера і мікрофона області змагалися 4 команди, а саме: минулорічний переможець «Карпаті іґоз со», а також газета «Спорт-тайм», Радіо «Тиса ФМ» та команда відділення журналістики філологічного факультету УжНУ «Журфак Юнайтед».

Змагання знову повернулися до залу у спорткомплексі «Юність». Відкрили захід голова профспілки працівників культури області Наталія Товтин, начальник управління у справах молоді і спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан, а також заступник голови обласного відділення НОК України Степан Негер. У зв’язку з невеликою кількістю команд, схема змагань була аналогічною минулорічній. Турнір проводили за так званою коловою системою: кожна команда мала зіграти між собою, а хто набере найбільшу кількість очок, той стає переможцем. У разі однакових результатів для визначення найкращого колективу враховували б підсумки очних зустрічей, а відтак – різницю забитих і пропущених м’ячів.


Кубок за ІІІ місце з рук голови обласного відділення НСЖ України Дмитра Воробця отримує капітан Володимир Тарасюк

Напружена боротьба точилася у кожному поєдинку. Наші колеги показали високий рівень гри, а за зіграністю, мабуть, були найкращими. До слова, чудово виявив свої воротарські здібності Володимир Тарасюк, а Василя Путрашика було визнано найкращим гравцем команди.

У першій грі «Журфак юнайтед» змагався з командою радіо «Тиса ФМ». Пропустивши першими, наші все ж зуміли вирівняти хід гри і переламати її на свою користь — 2:1. Спершу рахунок сквитав Василь Путрашик, відтак переможний гол забив Ян Рогач. Далі у напруженій рівній боротьбі представники відділення журналістики поступилися чемпіонам «Карпаті іґоз со», пропустивши два м’ячі в останні 2 хвилини матчу, а перед тим не використавши кілька чудових власних нагод забити. Так само гідно змагалися зі спортаймівцями, проте знову першими вийняли м’яч із власних воріт, кинулись відігруватися, мали кілька чудових моментів, але, врешті, самі ще двічі пропустили.


Роман Кугаївський, Федір Смірнов та Василь Путрашик під час церемонії нагородження

Доля пальми першості була відома вже після перших двох ігор: учергове вона дісталася команді угорської газети – 2 перемоги – 6 очок. Другими (як і торік) фінішували представники «Спортайма» з таким самим результатом, але з поразкою в очній зустрічі. Команда відділення журналістики здобула бронзові нагороди. Всі учасники турніру отримали «пінисті» призи, кубки, медалі та грамоти, а також грошові нагороди від профспілки працівників культури області. Нагороджували футболістів-медійників голова Національної спілки журналістів області Дмитро Воробець, голова обласного відділення НОК України Іван Риляк, представник Управління у справах молоді та спорту Закарпатської ОДА, голова обласного центру «Спорт для всіх» Анатолій Плеханов та голова оргкомітету Наталія Товтин.

Дарма що медалі у наших виявилися тільки бронзові, вони є незаперечними переможцями. Принаймні командний дух, зіграність та воля до подолання нових вершин у них – найсильніші. Сподіваємося, наступного року нагороди вже будуть срібними, а там, дивись, і до золотого блиску недалечко. Ми у вас віримо, кафедрали!

 

 

Олександра Артюхіна, бакалавр журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416