Солодощі, іграшки, мандарини і прутики, або З чим Святий Миколай ходив до студентів філфаку

19.12.2017
evgenia

Щороку 19 грудня в Україні відзначають День Святого Миколая. Цього дня кожен охочий вручає подарунки своїм друзям та близьким. Малеча вірить у Миколая, який приносить дарунки слухняним діткам, а неслухняним – прутики. Щоб створити атмосферу новорічних свят, студенти філологічного факультету теж підготували презенти один одному, а ще на 4 поверсі ходив справжнісінький Миколай.

Першокурсники відділення журналістики влаштували до свята своєрідну акцію таємних подарунків. Суть її полягала в тому, що кожен студент попередньо написав на папері своє ім’я, потім наосліп вибирав один листочок з іменем свого однокурсника чи однокурсниці. Саме цій людині готував подарунок, який потрібно було вручити у День Миколая. Ініціаторкою такої акції стала першокурсниця Мелітта Кенийз.

«Ще в школі ми робили подібне на Миколая для того, щоб зміцнити дружбу у нашому колективі. Це хороша можливість зробити приємне один одному та порадіти дарункам»,- коментує Мелітта.

Подарунки журналістів-першокурсників

Тож після другої пари студенти обмінялися презентами у вигляді кружечок, цукерок, новорічних шкарпеток, косметичних наборів і, звичайно, мандаринів.

«Ідея дуже хороша, адже це спосіб потоваришувати ще більше. Обирати подарунок було важко, хоч ти і провчився з людиною кілька місяців, але все одно ще не до кінця знаєш її смаки»,- ділиться враженнями першокурсниця Ольга Сабовчик.

Як виявилося, журналісти-першокурсники не новатори у такому способі проведення дозвілля. Третьокурсники-рекламісти подібну традицію запровадили ще з першого року навчання. Тож третій рік поспіль кожен із них стає миколайчиком своєму одногрупнику. Дарують вони різні солодощі, ароматичні свічки, м’які іграшки, новорічні прикраси на ялинку та записники.

Приємним сюрпризом для студентів різних курсів став пакетик із цукерками та мандаринами, які вручив Миколай зі своїми помічниками кожній групі факультету. Таке оригінальне вітання організував студентський актив філологічного факультету. Подарунки студенти отримували під час пар. Не забули й про неслухняних – їм презентували прутики.

Напевно, найбільш бажаним дарунком від Святого Миколая для всіх студентів філфаку стануть гарно написані модульні контрольні роботи й успішно складена зимова сесія.

 

Олександра Костьо, студентка відділення журналістики УжНУ Фото автора та Віталія Завадяка. Відео Віталія Завадяка

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416