«Тиждень політолога» в УжНУ розпочався з наукової конференції

08.12.2015
zoya

https://mediadep.uzhnu.edu.ua/_foto_xronika/2015/35/umat.jpg
У рамках заходів, які об’єднуються назвою «Тиждень політолога», присвяченого 25-річчю кафедри політології і державного управління, сьогодні, 26 листопада, було проведено Студентську наукову конференцію «Геноциди ХХ ст.: коммеморативна практика та політика визнання».


Маріан Токар
Маріан Токар

Розпочалася коференція зі вступу завідувача кафедри політології і державного управління Маріана Юрійовича Токара. Він наголосив, що ця подія має зацікавити кожного, адже обговорювана проблема є актуальною і поширеною не лише в Україні, але і у всьому світі.
Після виступу працівників факультету, серед яких були і Юрій Олександрович Остапець та Михайло Петрович Зан, до більш глобального висвітлення проблеми взялися студенти ФСН.


Роман Іванцик
Роман Іванцик

Цей захід проходив за таким планом, що кожен студент, який мав, що сказати, наголошував на геноцидах різних груп народів. Зокрема, Роман Іванцик розповів про історію геноциду вірменів, якому вже 100 років. Наступним пунктом була проблема геноциду ромів, яку Ярослава Турянин достатньо глибоко вивчила та поділилась своїми ідеями щодо збереження існування ромів по всьому світу. Геноцид євреїв – тема достатньо відома і доволі популярна серед політологів. Саме тому розповіла про неї Вікторія Нірода, студентка III курсу ФСН.

Також були підняті проблеми геноциду сербів та українців, в яких найкраще знались Микита Найгебавер та Святослав Марголич відповідно.
«Ця студентська конференція - одна з тих чисельних заходів, які проходять в рамках «Тижня політолога». Ініціатива виходила від самих студентів. Ми, за доброю традицією, їх підтримуємо і тому було вирішено провести це дійство. З приводу вибору тематики, то вона є актуальною завжди не тільки в Україні, але і по всьому світу, дивлячись ті події, які відбуваються в світі сьогодні. Сьогодні ми також хотіли вшанувати пам’ять тих, хто був учасником Голодомору, Голокосту, геноцидів й інших сумних подій в історії людства. Сподіваємось, того, що було раніше, більше ніколи не повториться», - додав на закінчення Маріан Юрійович Токар.

Андрій Чижевський
студент 1 курсу відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416