До 70-річчя УжНУ – 70 сакур!

26.10.2015
zoya

https://mediadep.uzhnu.edu.ua/_foto_xronika/2015/18sakura/ddpeCVobYLU.jpg
24 жовтня завершилося святкування 70-річчя альма-матер. Не словом, а ділом довели свою любов до рідного вишу студенти та викладачі: саджали, готували та співали.

Відзначати день народження вишу почали задовго до офіційної дати відкриття університету (18 жовтня). Вже в середині вересня молодь установила рекорд із наймасовішого сходження на Говерлу. Услід  за підкоренням гірських вершин підкорювали вершини наукові. В університеті провели чимало конференцій та зустрічей, участь у яких брали поважні українські та закордонні гості. Не забували й про розваги – численні Дні першокурсника та студентські акції не дозволяли сумувати.

Завершити тривалі святкування вирішили, керуючись гаслом: «Краса врятує світ!». Викладачі й студенти висадили алею сакур біля головного корпусу УжНУ з упевненістю, що згодом вона наповнюватиме університетські будні красою.

Поки частина спудеїв саджала японські вишні, інша – виявляла  кулінарні вміння, аби  зварити найсмачніший  бограч.  У майстерності приготування цієї популярної на Закарпатті страви змагалися 20 факультетів. Журі так і не вдалося визначити єдиного переможця. Досвід численних мандрівок географів, туристів та біологів допоміг їм разом посісти першу сходинку в  «чаклуванні» над казанками.

Після того, як учасники заходу на кілька годин стали садівниками та кухарями, вони могли відвідати концерт. Привітати найстарший виш краю прийшли яскраві колективи: танцювальні ансамблі  «Веселка» та «Юність Закарпаття», співочі студентки Інеса Голибанич та Марина Кушнір. Родзинкою концерту став виступ закарпатського рок-гурту «Rock-H». Останній зумів донести до глядачів не тільки свої пісні, а й чудове почуття гумору. Весело було всім! Меломани, зокрема й викладачі, підспівували, змагалися за нові платівки рокерів, одна з яких дісталася переможцю танцювального «батлу» – декану факультету іноземної філології Михайлові Рошку.

Після концерту фанати масово фотографувалися з лідером мукачівських музикантів, наспівуючи добре відомі «Дай ми мила», «Марічко» та «Винко». Фінальний акорд святкування сімдесятої річниці УжНУ виявився справді мажорним, і завершився позитивною нотою!

Вікторія Вольф, студентка відділення журналістики

Фото: Тетяна Мойш

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416