Що і де їдять студенти УжНУ?

06.12.2016
oliab

Харчування студента - важливий та невід’ємний аспект, що є запорукою його гарного самопочуття та жаги до навчання на цілий день. А чи можливе воно за таких високих цін? І як студенти вирішують цю проблему? Два роки тому в головному корпусі УжНУ відбулося таке довгоочікуване відкриття їдальні, яка перевершила усі сподівання.

«La Bistro»- це чудовий інтер’єр, привітний персонал та класна музика, що створюють чи не найкращу атмосферу для студентських посиденьок. Чого не скажеш про ціни. Тут про зручність та комфорт можна забути. Меню їдальні представляє широкий асортимент різноманітних страв на будь-який смак та вподобання. Особливість цієї їдальні полягає в тому, що вона пропонує студентам окрім фастфуду гарячі перші страви, напої та десерти, що нерідко трапляються у меню різних кафе, які розташовані в центрі нашого міста. Проте, аби справді наїстися, Вам доведеться викласти чималу суму, оскільки звичайнісінький рис тут коштує 16 грн! Золотий, чи не так?

Проведемо порівнянна. Обід в міській їдальні на БАМі коштує трохи більше за 20 гривень і включає в себе першу страву, другу та ще напої. А обід у їдальні «Незабудка» у видавництві «Закарпаття» коштує як дві порції рису з УжНУ! Це навіть смішно. Тому більшість студентів надають перевагу менш «вишуканим» стравам: багеті з кіоску на першому поверсі та смаколиками з фастфуду «Форнеті».Поспілкувавшись з студентами вдалося почути від них коментарі, чому ж саме вони надають перевагу їжі швидкого приготування, а не повноцінному обіді в їдальні університету.

Студентка першого курсу Філологічного факультету Янгеловська Дарина сказала: «Це швидко та зручно, взяв з собою та й побіг. Смакує просто надзвичайно і ціна приємно дивує». Каже, що якби могла, то залюбки харчувалися б у студентській їдальні. А ті, хто все ж не відмовляє собі у повноцінному обіді, кажуть, що все смачно та надто дорого. Ціна комплексного обіду тут стартує від 60 грн. Але ж не в усіх студентів є можливості щодня мати при собі таку кругленьку суму. Також слід враховувати, що не всі навчаються на державному замовленні. Тому у батьків не завжди є можливість виділяти кошти на дрібні витрати. Вирішенням цієї проблеми може стати запровадження певних знижок саме на обіди. Цей хід у сфері харчування давно популярний серед власників кафе та ресторанів, що пропонують комплексні обіди, які є набагато дешевшими та вигіднішими. Можливо власникам їдальні варто задуматись: чи стануть високі ціни запорукою їхнього успіху?

Євгенія Мамонова, студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416