Правила спілкування з військовими від співзасновниць простору «Дерево мого життя»

03.12.2023
moderator

Студенти 1-ого і 2-ого курсів спеціальності «Міжнародна журналістика» відвідали психологічно-просвітницький простір «Дерево мого життя».   Тематика зустрічі стосувалася правил та етикету спілкування з військовослужбовцями.

Організувала зустріч викладачка англійської мови УжНУ Наталія Драбов, яка практикує такі заходи зі своїм студентами. За її словами, молодь дізнається важливу інформацію українською мовою, а під час занять в університеті вивчають лексику і розглядають таку тему англійською мовою.

Навчальну зустріч провели засновниця простору Любов Михайлюк, яка є консультантом військової психології, та співзасновниця Ксенія-Тереза Тернавська – аналітично орієнтована психологиня, авторка тренінгових програм. На початку з’ясували, чи є серед присутніх ті, хто постійно спілкується з військовими, чиї рідні на фронті. Затим переглянули кілька відеороликів із нашими захисниками, де вони діляться своїми емоціями.

Ксенія-Тереза Тернавська докладно розповіла про правила поведінки з військовими, зокрема, з якими питаннями підходити до них, як бути, коли військовий заговорив першим. Універсальна порада – бути собою, у спілкуванні проявляти щирість. Також важливо пам’ятати, що бувають ситуації, коли військовим потрібно виговоритися.  

Психологині радили бути особливо уважним до захисників під час їхньої відпустки. Наприклад, не варто робити різких рухів в одному приміщенні з воїном, а також прибирати за ним без його згоди. Значну увагу приділили поведінці під час реабілітації, а також спілкуванню рідних із військовим.

Наприкінці зустрічі студенти-журналісти ставили запитання, ділилися своїми враженнями від почутого та зробили колективне фото на згадку.

Більше дізнатися про «Дерево мого життя», підтримати спільноту можна на їхньому сайті.

 

Аліна Турок, студентка 1 курсу, спец. «Міжнародна журналістика»

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416