Студентам відділення журналістики розповіли про першу платформу публікацій «PenAll»

18.12.2017
zoya

14 грудня у прес-клубі молодого журналіста «Медіаперспективи» відбулася зустріч із радіожурналістом Максимом Романюком та головним редактором платформи «PenAll» Святославом Костюком. Студентам різних курсів відділення журналістики вони розповідали про конкуренцію у медіа, можливості професійної реалізації, важливість особистого портфоліо і «створення імені», що врешті відіграє чималу роль під час прийому на роботу.

Після вступного слова завідувача кафедри Юрія Бідзілі спілкування зі студентами розпочав Максим Романюк. Успішний радіожурналіст переконаний, що нерідко проблемою молодого медійника є те, що лише після закінчення університету він починає «робити собі ім’я». А працівнику ЗМІ складно влаштуватися на роботу, коли його ніхто не знає, до того ж, коли у такого свіжоспеченого журналіста майже немає публікацій, сюжетів тощо. Роман перевірив це на власному досвіді. Після закінчення університету, оббивання порогів багатьох львівських ЗМІ (сам родом з Галичини) він приїхав до Ужгорода, почав працювати у проекті «Ранок на Тисі». Через два роки зрозумів, що потрібно рухатися далі. Тож Роман влаштувався на львівську радіостанцію «FM Галичина». Через певне гальмування розвитку керівництвом цього ЗМІ Роман разом з іншими співробітниками радіостанції звільнилися з роботи. Після певного тайм-ауту, майже через три місяці, журналісти дістали пропозицію від успішного музичного продюсера Олександра Ксенофонтова, який запропонував з нуля створити нову радіостанцію «Дуже радіо», на якому сьогодні й працює Максим Романюк. Спробувавши себе у різних видах ЗМІ, він переконаний, що журналіст має бути універсальним, пробувати себе у медіа різних типів.

Після Романа виступив Святослав Костюк. Він розповів про першу платформу публікацій «PenAll.net». Цей інформаційний ресурс є своєрідним майданчиком для всіх, хто бажає представити власні напрацювання у вигляді статей, рецензій, роздумів тощо. Процес реєстрації на сайті дуже простий, і взагалі платформа працює за принципом соціальної мережі, де кожен може опублікувати коментар, поділитися своїми думками. При цьому немає зайвої інформації, реклами, як у соцмережах. Та й узагалі платформа представляє цікаві статті на актуальні теми. Автор публікацій може вказати своє ім’я, а може залишитися інкогніто. Найвдаліші публікації потрапляють до розділу «Топ».

Роман і Святослав запропонували студентам відділення журналістики стати дописувачами «PenAll», аби практикуватися постійно й укладати власне портфоліо матеріалів, яке неодмінно згодиться їм у майбутньому.

Аліна Мочан,
студентка відділення журналістики УжНУ,
фото Антоніни Зеленецької

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416