Першокурсники провели практичну роботу з «Основ журналістики» в редакції студентської газети

23.10.2022
moderator

    

18 жовтня першокурсники-журналісти, рекламісти і піарники відвідали редакцію газети «Погляд», щоб дізнатися історію видання, базові правила верстки часопису. У такому форматі їм організували практичну роботу з «Основ журналістики». У межах цього предмета студенти працюють над створенням власної газети, тому знання верстки, художнього оформлення видання важливі для них.

«Погляд» виходить із 1999 року. Відтоді до розвитку часопису причетні вже п’ять поколінь студентів. Юні медійники працюють над газетою в межах різних дисциплін, проходять практику в редакції і продовжують співпрацювати з «Поглядом» навіть після закінчення університету.   

Головний редактор «Погляду», доцент кафедри журналістики Володимир Тарасюк наголосив, що кожне покоління, яке розвиває газету, – особливе. Сьогодні в редакції йому допомагають випускниця кафедри, журналістка Мирослава Гараздій і студентка-магістрантка Тетяна Лесюк.

 Щоб створити власну газету, першокурсникам розповіли основні правила верстки. Доки видання не здобуде популярність, можна використовувати збільшену, виразну назву для привернення уваги читачів. У друкованому медіа важливо публікувати фотографії, які передають рух, емоції, характер людей. Під час створення газети слід мати своє бачення, бути креативним і не боятися експериментувати. Потрібно ретельно добирати шрифти, дбати про їхній розмір, щоб легко читати газету.

Протягом пари студентам показали, як верстати сторінки газети. Можна впевнено сказати, що для студентів-першокурсників такі знання і здобуті навички були потрібними та цікавими.

Поліна Моруга, студентка 1 курсу кафедри журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416