Ініціативу трудового колективу УжНУ підтримала обласна рада

05.03.2012
karolina

У п’ятницю, 2 березня, на пленарному засіданні обласної ради парламентарі першим пунктом порядку денного розглянули питання «Про підтримку рішення трудового колективу Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет». Серед запрошених – когорта відомих науковців: проректори та декани факультетів.

Від імені трудового колективу із зверненням виступив Микола Вегеш – ректор УжНУ, доктор історичних наук, професор, голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, національних меншин та інформаційної політики. Микола Миколайович висловив прохання до керівників держави накласти мораторій і відмінити рішення про реорганізацію закарпатських вишів.

Переконливими та аргументованими щодо самостійності найавторитетнішого вишу Закарпаття були виступи проректора з науково-педагогічної роботи УжНУ, доктора фізико-математичних наук, професора Олександра Сливки та голови первинної профспілкової організації студентів УжНУ Андріани Завадяк.

З цього питання у сесійній залі висловлювалися різні точки зору. Та після тривалого обговорення депутати підтримали рішення представників УжНУ, виключивши пункт щодо відставки міністра освіти та його заступника. Натомість голова обласної ради вніс пропозицію залишити нинішнього ректора М. Вегеша на період виборів в. о. ректора.

Загалом відповідне рішення ухвалено 95 голосами із 102 присутніх депутатів.

Андріана Мегіц, студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416