Вступна кампанія 2012: вимоги сучасного ринку праці

10 липня в Ужгородському прес-клубі декани трьох факультетів УжНУ, а саме філологічного, фізичного, міжнародних відносин, а також відповідальний секретар приймальної комісії розповіли про вимоги сучасного ринку праці та про відповідність нинішніх уподобань закарпатських абітурієнтів реаліям їхнього подальшого працевлаштування після здобуття вищої освіти.

10 липня в Ужгородському прес-клубі декани трьох факультетів УжНУ, а саме філологічного, фізичного, міжнародних відносин, а також відповідальний секретар приймальної комісії розповіли про вимоги сучасного ринку праці та про відповідність нинішніх уподобань закарпатських абітурієнтів реаліям їхнього подальшого працевлаштування після здобуття вищої освіти.

 


 


Андрій Горват про широкий вибір спеціальностей для нинішніх абітурієнтів

Андрій Горват, відповідальний секретар приймальної комісії УжНУ, наголосив: «В Україні є 47 галузей знань (природничі, фізико-математичні, гуманітарні науки тощо), з них в УжНУ активно ведеться підготовка за 22-ма. Отже, наші школярі, які в цьому році закінчили школу, мають досить широкий вибір серед спеціальностей, які, з одного боку, відображають загальні потреби нашої держави, а з іншого – враховують особливості закарпатського регіону. Наразі найбільше заяв подано на такі спеціальності, як лікарська справа, правознавство та стоматологія».

 

 



Юрій Бідзіля розповідає про перспективи працевлаштування випускників філологічного факультету

Юрій Бідзіля, завідувач кафедри журналістики, декан філологічного факультету УжНУ, розповів про можливості працевлаштування випускників філологічного факультету: «Ринок праці у нинішніх умовах – проблема глобалізаційна. Ми б хотіли, аби наші випускники залишалися тут. Однак маємо такі приклади, коли вони їдуть вступати до магістратури, а потім залишаються і працювати, скажімо, у Польщі. І це теж дуже добре, бо мають змогу здобути нові знання. У цьому році студенти-журналісти будуть проходити практику в Чехії, а студенти-словакісти щороку практикуються у Словаччині. Це, звичайно, дає змогу опановувати іноземні мови і робить ширшим ринок праці. Поки що в Україні не створені оптимальні умови для випускника, особливо такого, який добре закінчив університет і має добрий фах, однак УжНУ дає достатньо високий рівень кваліфікації, а тому на наших фахівців і далі є попит за кордоном.
Кажучи про інші спеціальності нашого факультету, слід зауважити, що вони мають змогу паралельно отримати додаткову кваліфікацію, зокрема, на російському відділенні вже давно акредитована додаткова кваліфікація «викладач зарубіжної літератури».

 


 


Микола Палінчак про міжнародну співпрацю

Микола Палінчак, декан факультету міжнародних відносин, зауважив таке: «Щодо ринку праці, то більшість наших студентів отримують фах економіста-міжнародника і референта-викладача й продовжують навчання або працюють за кордоном. Болонська система дає можливість нашим випускникам продовжити навчання без іспитів у вишах, скажімо, Німеччини. Ми намагається долучати різних іноземних інвесторів для читання практичних курсів. Цього навчального року ми чекаємо на лектора чеської мови, який буде навчати наших студентів протягом року безкоштовно за бажанням».

 

 


 


Володимир Лазур про майбутнє студентів-фізиків

Володимир Лазур, декан фізичного факультету, розповів про перспективи студентів-фізиків: «На фізичному факультеті останнім часом багато студентів виїжджають за кордон, вступають там до аспірантури, залишаються працювати, обіймаючи високі посади. Наразі у науковому плані фізичний факультет входить до десятки кращих факультетів в Україні. Ми співпрацюємо із заводами Jabil, який побудував нам сучасну лабораторію, а ми з свого боку взялися за підготовку фахівців для цього підприємства. До обіду студенти навчаються, а в другій половині дня за ними приїжджає автобус, який відвозить їх на завод, де є відповідні умови для продовження їх навчання ”.

Ванда Мільо та Людмила Легеза, студентки відділення журналістики УжНУ

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416