У перспективі філологічного факультету - відкриття чеського відділення

21 червня відбулася конференція «Регіональне та місцеве управління: український і зарубіжний досвід», організована університетом та облрадою в рамках співпраці з краєм Височіна Чеської Республіки.

Відкриваючи її, директор Інституту державного управління та регіонального розвитку при УжНУ, декан факультету міжнародних відносин Микола Палінчак наголосив на важливості проведення заходів, які сприяють ознайомленню громадськості, особливо молоді, з європейськими цінностями, з процесами реформування суспільного устрою відповідно до європейських стандартів.

Упродовж 5 років університет тісно співпрацює з чеськими партнерами. Уже вдруге Літня школа журналістики ім. Карла Гавлічека Боровського прийматиме наших студентів, є певні напрацювання й на інших факультетах УжНУ. У вересні планується відкрити кабінет українсько-чеської дружби на факультеті міжнародних відносин. Також з нового навчального року в університеті працюватиме чеський лектор. А у перспективі – відкриття чеського відділення на філологічному факультеті.

Чеська й українська сторони обговорюють питання співпраці

Цікавою і змістовною була презентація голови крайової адміністрації краю Височіна Зденека Кадлеца щодо основних принципів територіального управління в Чеській Республіці. Про управлінський досвід територіальними громадами в Україні ділилися науковці, представники органів місцевого самоврядування області.

Сторони висловили впевненість у тому, що вироблені рекомендації конференції стануть у пригоді регіональним органам влади і місцевого самоврядування.

Цього ж дня чеських гостей, серед яких ректор Високої політехнічної школи міста Їглава Якуб Новотни, губернатор краю Височіна Зденек Кадлец, приймало керівництво УжНУ. Йшлося про тісну співпрацю між студентами та науковцями, намічалися плани на майбутнє. І, як запевнив під час зустрічі в.о. ректора, професор Віталій Ніколайчук, «якщо є порозуміння між університетами, владними органами, то взаємодопомога приноситиме такий же обопільний результат».

Андріана Мегіц,
студентка відділення журналістики УжНУ

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416