Нові нагороди з Півдня

Студенти-журналісти з УжНУ
Студенти-журналісти з УжНУ

Вшосте поспіль наші студенти займають призові місця на Всеукраїнській олімпіаді з журналістики та реклами. Найвищу нагороду з-поміж цьогорічної команди здобула Юлія Дуб – ІІІ місце з журналістики нашої третьокурсниці стало знаковим досягненням.

Цьогоріч змагання організовував у своїх стінах факультет філології та журналістики Херсонського державного університету та його декан Володимир Павлович Олексенко. Олімпіада традиційно пройшла у два етапи: на першому розв’язували тестові завдання, на другому – готували творчу роботу. Студенти відвідали грандіозний Міжнародний туристичний форум, тема якого – «Розвиток екологічного туризму в країнах Чорноморського басейну: ресурси та інновації». Саме за підсумками цієї події учасники виконували творче завдання: журналісти писали репортаж, рекламісти готували рекламно-інформаційну кампанію.

Доцент кафедри журналістики Володимир Юрійович Тарасюк, який супроводжував студентів, так відгукнувся про рівень організації олімпіади: «Організатори подію такого рівня проводили вперше, але зробили максимум, щоб олімпіада виявилася на високому рівні. Підтвердженням цього є той факт, що учасниками були представники з-понад 20 навчальних закладів та 15 членів журі. Мені надзвичайно сподобався рівень художньої самодіяльності студентів ХДУ, вже не кажу про сам навчальний процес, про аудиторії, їх оснащення. Це той заклад, який не випадково приймав олімпіаду. Важливу місію, я певен, херсонці виконали».

Однак олімпіада – то не тільки зайняті місця і набутий досвід, для студентів – це насамперед нові знайомства і яскраві враження. Про обидві сторони студентської подорожі – Володимир Юрійович та самі учасники.

 


Володимир Тарасюк:
– Перше, що хотілося б відзначити – це успіх Юлії Дуб. Після тестових завдань вона була на сьомому місці. Я вірив у її успіх, але те, як блискуче вона змогла написати творчу роботу і вийти практично на перше місце за підсумками другого етапу, було дійсно неймовірно. Цей результат дав можливість їй посісти третє місце.
Завдяки нашим успіхам УжНУ в особі відділення журналістики вкотре поспіль підтвердив, що ми належимо до, наважуся сказати, еліти студентської журналістики як мінімум. У нас уже були успіхи в Києві, Сумах, а тепер і в Херсоні.
Те, що побачив у місті, мені дуже сподобалося. Херсон чистий і охайний. Правду сказати, тільки в останній день я зміг трішки роздивитися Таврійську землю, бо ж весь час доводилося працювати з членами комісії. Під час заходів ми обмінювались порадами про те, що і як можна покращити в олімпіаді наступного року, думками щодо складності тестів, багато обговорювали питання, пов’язані з навчальним процесом, та загалом використовували можливість ділового спілкування, щоб використати здобуту інформацію для поліпшення навчання та організації наукової роботи студентів у наших вишах.

 


Юлія Дуб:

– Я рада, що змогла відстояти честь університету, за що вдячна насамперед викладачам, які навчають нас на високому рівні. Крім того, у мене залишилося багато чудових вражень від поїздки. Перше – це те, що я відвідала два нових для мене міста, Херсон та Одесу (студенти провели в Південній Пальмірі півдня дорогою додому. – Авт.), познайомилася з новими цікавими людьми. Я також здійснила кілька своїх мрій та цілей: покаталася на коні, побачила море, екстремально політала на 30-метровому атракціоні. Врешті, просто приємно провела час.

 


Наталія Каралкіна:
– Емоцій було багато, важко виокремити щось суцільно щасливе чи навпаки. Цікаво було побачити життя південних студентів, оцінити їхні вміння і самим чомусь повчитися. Важливим вважаю те, що особисто для себе осмислила багато речей, зробила певні висновки. Все, що не вдалося, пояснюю нестачею досвіду. З дуже приємних митей відзначу нові знайомства, обізнаність водіїв автотранспорту, перше у житті катання на коні, пішохідний маршрут Одесою, і все це приправлене солодко-медовим смаком баклави (східні солодощі. – Авт.). Все – надзвичайно смачно, повірте.

 


Катя Брижань:
– Херсон відклався в пам’яті не як щось цілісне, а уривково й відрізково. На щастя, ці уривки переважно позитивні і приємні. Якщо ж називати найрадісніші моменти перебування на олімпіаді в Херсоні, то це прогулянки вечірнім містом у пошуках баклави, затишного пабу, а потім – дороги назад, знайомство з колегами із Одеси та Запоріжжя, остання крапка у творчій роботі, наші бали в рейтинговій таблиці... Найуспішніший момент делегації до Херсону – призове місце нашої одногрупниці і далеко не останні місця всіх інших. Стосунки в нашій маленькій команді покращилися, і ставлення одне до одного змінилося.

 


Артур Корнієнко:

– Не дуже хотілося їхати, відриватися від навчання, особливо напередодні нашої ранньої цьогорічної сесії. Але оскільки кожен вічний учень постійно перебуває в процесі пізнання, я багато чого навчився за час нашого відрядження. І не тільки під час виконання завдань олімпіади. Вчився й іншого:

· як у поїзді почуватися нормально після Великодніх шпагатів для шлунку;

· як заснути, коли від хропіння сусіда здригаються стіни;

· як підзарядити плеєр, коли поряд немає комп’ютера (критично необхідно для попереднього пункту);

· як сильно треба старатися під час написання завдань олімпіади і як легко про неї забути коли поставив останню крапку;

· як гуляти новим містом зранку-ввечері-вночі так, ніби все життя там жив;

· як знайти ідеальний паб та ідеально його експлуатувати;

· як після цього будь-яка розмова з новими друзями-колегами переростає в професійні та філософські роздуми;

· як заспокоїти Наталку і навчити не боятися гуляти темними парками в невідомому місті та у невідомому напрямку;

· як приготувати вечерю для студентів Заходу, Півдня та Сходу і довести, що плов теж буває вегетеріанський;

· як читати вірші Блока, Асадова, Гумільова до 3-ї ночі, а потім писати свої;

· як віддаватися творчості за прикладом студентів Херсону;

· як «Побачити все» за 8 годин в Одесі.

Одне слово, відірвався. Вражень – як води навколо Херсону. Але відірвався сленгово, бо в навчальному процесі ж також відриваються.

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416