Науці пасує молоде обличчя – довели на філологічному


Викладацько-студентське тріо: Галина Шумицька, Світлана Лапига, Василь Шаркань
23 квітня на філологічному факультеті УжНУ відбулася Студентська наукова підсумкова конференція. Розпочався захід об 11:20 в аудиторії В1 студентським гімном, після чого з вітальним словом виступив декан філологічного факультету Юрій Михайлович Бідзіля. Він подякував усім, хто підготував виступи на пленарному та секційному засіданнях, науковим керівникам – за допомогу студентам у написанні робіт та побажав вдалого наукового форуму.


Іде пленарне засідання студентської наукової конференції

23 квітня на філологічному факультеті УжНУ відбулася Студентська наукова підсумкова конференція. Розпочався захід об 11:20 в аудиторії В1 студентським гімном, після чого з вітальним словом виступив декан філологічного факультету Юрій Михайлович Бідзіля. Він подякував усім, хто підготував виступи на пленарному та секційному засіданнях, науковим керівникам – за допомогу студентам у написанні робіт та побажав вдалого наукового форуму.


 

Відвідав конференцію і проректор з наукової роботи, доктор фізичних наук Юліан Миронович Височанський, який привітав студентів та викладачів від імені ректора УжНУ, зокрема зазначив: «Філологічний факультет – один із базових у нашому університеті. Він випускає і педагогів, і науковців, і медійників, котрі мають величезний вплив на суспільство. Тому бажаю всім студентам бути активними й зацікавленими в науці, бо ж вона дійсно цікава. Успішної вам конференції та літньої сесії. Бажаю, щоб школа філологів розвивалася і процвітала!»


За трибуною – голова Ради молодих учених філологічного факультету УжНУ Василь Шаркань

Відтак голова Ради молодих учених філологічного факультету УжНУ Василь Васильович Шаркань розповів про зміст роботи Студентського наукового товариства нашого факультету, про чинники, які зумовили відновлення СНТ, плани на майбутнє. Серед них: інформування про конференції, наукові видання, які готуватимуться до друку, налагодження професійних контактів з молодими вченими інших вітчизняних та закордонних навчальних закладів тощо...


Очільник студентського наукового товариства медичного факультету Володимир Смоланка

Студентські наукові товариства є і в інших підрозділах нашого університету. Зокрема, таке об’єднання активно працює на медичному факультеті. Його голова, Володимир Смоланка, теж завітав на нашу конференцію, аби поділитися досвідом. Він розповів про історію створення їхнього Студентського наукового товариства, про те, чим воно займається, які завдання перед собою ставить, які нагороди здобувають його учасники та в яких наукових форумах беруть участь. Також повідомив, що сподівається на співпрацю зі Студентським науковим товариством філологічного факультету.


Віртуальну бібліотеку відділення журналістики презентує Василь Путрашик

На студентській науковій конференції також презентували електронну бібліотеку відділення журналістики. «Ідея створення на сайті віртуальної бібліотеки виникла давно, – каже Василь Іванович Путрашик, адміністратор онлайнової платформи відділення. – Розділ електронної книгозбірні функціонує на ресурсі з часу його відкриття восени 2010 року. А другого дихання і справжнього втілення задум набув з приходом на кафедру журналістики Василя Васильовича Шарканя. Спочатку планували відкрити доступ до бібліотеки лише для журналістів, але потім вирішили дати можливість користуватися нею всім студентам філологічного факультету.

Нині фонд електронної бібліотеки нараховує близько 2 тисяч 300 одиниць цифрової літератури, серед якої і навчальна, і методична, і наукова. Одна з вимог, яку прагнули задовольнити, – максимально комфортні умови для користування. Для цього створили модуль зі спеціальними фільтрами, які є своєрідними аналогами каталогів. Тож потрібну книгу можна шукати за алфавітним покажчиком, залежно від типу видання або в межах певної наукової сфери (мовознавство, літературознавство, журналістикознавство, історія тощо) чи  її підгалузі. Тож користуйтеся й долучайтеся до наповнення електронної бібліотеки».


Виступає магістрантка відділення журналістики Олександра Артюхіна


Під час секційних засідань

Після презентації відбулося пленарне засідання, на якому свої наукові здобутки представили студентки українського відділення – Оксана Тимчик й Ольга Товт, російського – Наталія Книгиницька, словацького – Майя Лехцер, а також студентка відділення журналістики Юлія Юрковецька.

Відтак наукова конференція продовжила свою роботу в секціях (мовознавчій, літературознавчій, соціальних комунікацій) та підсекціях, відповідно до програми.

 

 

Вікторія Кузьма, студентка відділення журналістики
Фото Олександри Туранової

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416