На відділенні журналістики завершилася дводенна міжнародна конференція

Висловлене можна сформулювати у таких тезах:

  • Кожен із науковців-журналістикознавців міг висловити свої думки щодо актуальних для соціуму проблем, а результати пошуків мали б знайти своє втілення у духовних і матеріальних сферах нашого суспільного буття.
  • Атмосфера наукової конференції вирізнялася небайдужістю науковців, особливим зацікавленням в обговорюваних питаннях, прагненням знайти шляхи розв’язання особливо гострих проблем.
  • З багатьох актуальних питань функціонування медіапростору вченим удалося знайти точки дотику, окреслити способи вирішення складних нагальних і неоднозначних ситуацій.
  • Учасники конференції виробили спільну позицію, рекомендуючи при підготовці майбутніх журналістів особливої уваги надавати формуванню мовленнєвого рівня фахівців та загалом високої культури майбутніх мас-медійників.
  • Під час обговорення методики викладання у вищій школі дійшли висновку про величезне значення патріотичного виховання студентської молоді.
  • Важливо працювати над виробленням чіткого усвідомлення себе (журналіста) як державотворця,
    адже це є передумовою справжньої професійної компетенції.

Якщо першого дня науковці були більше зосереджені на ґрунтовних доповідях, запальних дискусіях, переконливих аргументах, то в п’ятницю йшлося про враження від усього перерахованого. Керівники секцій та й учасники конференції зізналися, що задоволені організацією, рівнем наукового форуму й просто можливістю поспілкуватися з колегами з різних вишів та щоразу бачити зусібіч усміхнені обличчя. Конференція стала потужним поштовхом до майбутніх наукових пошуків у сфері журналістики.

Гості міжнародного форуму після підсумкового засідання мали змогу подивитися місто з екскурсоводом.

Про враження учасників від двох насичених і мегапродуктивних днів слухайте й дивіться в нашому відео.

//www.youtube.com/embed/8QcGt-6JqKw

Світлана Лапига
Відео Роберта Паппа

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416