На філфаку стартувала Міжнародна конференція студентів та аспірантів

На філологічному факультеті УжНУ розпочалася міжнародна науково-практична конференція студентів та аспірантів «Актуальні проблеми філології та журналістики», присвячена світлій пам’яті відомих і невідомих Героїв Майдану. Захід триватиме упродовж двох днів.

Конференція об’єднала не лише студентів та аспірантів нашого вишу, а й колег зі Львова, Луцька, Вінниці, Горлівки, Черкас та інших міст України. З-за кордону також приєдналося чимало молодих науковців з Угорщини, Польщі та Словаччини – відповідно й доповіді виголошувалися чотирма мовами.

На урочистому пленарному засіданні привітали студентів, аспірантів та гостей конференції декан філологічного факультету Галина Шумицька, голова НТСА УжНУ Микола Сюсько та голова НТСА філфаку Дмитро Тодер. Для гостей університету підготували також презентаційний ролик про факультет, аби всі могли коротко ознайомитися з основними здобутками й перевагами цього підрозділу.


Під час конференції

На захід завітали також проректор з наукової роботи Юліан Височанський і проректор з науково-педагогічної роботи та виховної роботи Федір Шандор. Керівництво привітало усіх з початком такого потужного заходу й побажало плідної роботи; Федір Шандор також порадував філологічний приємною звісткою: незабаром на відділенні журналістики відкриють нову спеціальність – «реклама та піар» (для тих, хто хоче здобувати ОКР «спеціаліст» та «магістр»).

На пленарному засіданні виступило кілька учасників з України, Угорщини та Словаччини. Після урочистої частини робота продовжилася у відповідних секціях та підсекціях з мовознавства, літературознавства та соціальних комунікацій.

Для того, аби гості не тільки працювали, а й відпочивали, студенти та аспіранти нашого вишу підготували для них вечірню екскурсію Ужгородом, а наступного дня всі охочі трохи подорожуватимуть: відвідають Мукачівський замок, замок Шенборнів та Чинадіївський замок Сент-Міклош.

//www.youtube.com/embed/UDUqXKWHO8A

Ірина Левіна
Фото Романа Сов’яка
Відео Роберта Паппа

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416