«Диктувати свої умови будуть інтелектуально сильні…» – стверджують випускники відділення журналістики


На відділенні журналістики – студентський науковий семінар

Сьогодні, 29 листопада, відбувся науковий семінар студентів-журналістів, що навчаються за ОКР «магістр» та «спеціаліст». Відкрила роботу семінару Ярослава Шебештян, доцент кафедри журналістики, яка працювала зі студентами впродовж семестру в рамках навчальної дисципліни «Практикум з наукової журналістики» і стала найпершим помічником студентів у формулюванні тем наукових доповідей та їх підготовки.


 


З доповіддю виступає Яромир Лобода

Студентські наукові доповіді були підготовлені в розрізі тем магістерських та дипломних проектів, а сам семінар став апробацією запропонованих гіпотез та концепцій та вже одержаних результатів. За підсумками роботи наукового семінару має бути виданий збірник наукових праць студентів-магістрантів.

Пропонуємо до вашої уваги коментарі викладачів кафедри про захід.



Юрій Бідзіля
Юрій Бідзіля,
завідувач кафедри журналістики:

«Цьогорічний науковий семінар засвідчив колосальний стрибок студентів-п’ятикурсників у розумінні сучасних медіа-явищ. Радує, що спектр журналістських уподобань молодих фахівців дуже широкий і різноманітний: від створення сайту, орієнтованого на висвітлення футбольної тематики, до глибоких теоретичних робіт, які розглядають інтертекст як засіб інтелектуалізації журналістської аудиторії. Спостерігаємо дві тенденції: з одного боку, молоді журналісти зараз менше цікавляться темами (проблемами), що пов’язані з історією журналістики, з іншого – зростає інтерес до соціальних медіа, до явища мультимедійності, до проблем слововжитку в медіатексті. Семінар за ці роки набрав таких наукових оборотів та досяг такого рівня, що може спокійно конкурувати з такого роду заходами відомих науковців та практиків у галузі журналістики.
Студенти-випускники продемонстрували не лише зацікавленість своєю темою, але й продемонстрували високу ерудованість та глибинність своїх досліджень. Приємно вражає й тяжіння до модерної демонстрації зібраного та опрацьованого матеріалу за допомогою мультимедіа. Не можна, звичайно, самозаспокоюватися, але якщо студенти-випускники будуть так само якісно працювати над своїми роботами, то можна бути впевненим, що у багатьох ДЕК буде не просто успішним, а блискучим. Чимало робіт є настільки новими, що можуть бути у перспективі предметом дослідження й кандидатських дисертацій».


 


Ярослава Шебештян
Ярослава Шебештян,

доцент кафедри журналістики,

організатор семінару:


«Сьогодні ми мали нагоду збагатитися новими думками наших молодих науковців, потішитися належним рівнем наукової роботи студентів випускного курсу – спеціалістів і магістрів, – виявити й обговорити важливі, подекуди дискусійні проблеми у сучасному журналістикознавстві. Сподіваюся, що відбулось конструктивне обговорення, котре стимулюватиме майбутніх журналістів до здійснення наукової роботи, творчих пошуків, поглибленого осмислення, здавалося б, однозначних явищ».


 


Василь Шаркань
Василь Шаркань,

в. о. доцента кафедри журналістики:


«Проведення такого семінару – дуже гарна традиція відділення журналістики. На цьому заході я був уперше, приємно було слухати доповіді такого високого рівня. Для студентів їхні теми цікаві, близькі, і це відчутно. Особливо відзначив би роботи Яни Козак і Романа Сов’яка».


 


Галина Шаповалова
Галина Шаповалова,

доцент кафедри журналістики,

академнаставник:


«Мені як академнаставнику приємно відзначити, що нинішній гарний
результат не є несподіванкою. Адже демонструє сукупний результат: якісну
роботу викладачів та студентів відділення журналістики впродовж п’яти
років навчання».

 

Галина Шумицька, доцент кафедри журналістики,
фото Габріелли Руденко та Лесі Поліхи

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416