День науки відзначили на філфаку

20.05.2016
karolina

19 травня в Україні відзначають День науки. У професійне свято науковці філологічного факультету УжНУ зробили виставку своїх наукових здобутків до Х Всеукраїнського фестивалю науки.

У холі факультету спільними зусиллями Наукової бібліотеки УжНУ та кафедр факультету зібрали більше 300 монографій, підручників, словників, навчальних посібників, методичних розробок тощо.

Ініціатор виставки, заступник декана з наукової роботи Наталія Венжинович, каже, що таким чином факультет долучається до загальноукраїнського державного проекту популяризації науки в України.

«На виставці кожна кафедра представила вагомі наукові праці – монографії, словники тощо останніх чотирьох-п’яти років. Крім виставки, до Дня науки на факультеті провели три конференції: ІІ Міжнародну студентську конференцію «Актуальні проблеми філології та журналістики», міжнародні наукові конференції словакістів «Словацька мова і література в дзеркалі перекладу» та «Мови національних меншин в українсько-словацькому прикордонному регіоні», низку інших заходів», – зазначила доцент кафедри української мови.

Серед книг на виставці й наукові вісники, журнали, зокрема «Серія філологія та соціальні комунікації», «Актуальні проблеми мовознавства та літературознавства», «Studia slovakistika» тощо.

 

 

 

 

Іванка Когутич, Медіаценр УжНУ

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416