В області відзначено митців краю

У вівторок, 27 березня, в облмуздрамтеатрі відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня театру. Атмосферу справжнього свята додала розгорнута у фойє театру виставка робіт лауреатів обласних премій у галузі літератури і мистецтва. Вшанувати винуватців торжества завітали чисельна плеяда творчих особистостей, інтелігенції, вдячних шанувальників прекрасного.

Представники влади Олександр Ледида та Іван Балога, вітаючи іменинників та лауреатів, запевнили, що в області і надалі проводитиметься значна робота з реалізації державної політики в галузі культури і мистецтва, всіляко заохочуватимуть талановитих представників творчої інтелігенції краю, сприятимуть дальшому розвитку галузі культури. Задля цього облдержадміністрацією та обласною радою встановлені щорічні обласні премії за вагомий особистий внесок в розвиток літератури, театрального, музичного, образотворчого мистецтва.

Відрадно те, що серед лауреатів і представник Ужгородського національного університету – Михайло Рошко, письменник, член Закарпатської організації Національної спілки письменників України. Його відзначено премією імені Федора Потушняка за збірку літературознавчих праць «Розкодування».

У галузі літератури визнання отримали також: Андрій Дурунда за художньо-документальний роман „Дерево на вітрах” та повість „Вікторія регія”; Мар’яна Нейметі за збірку поезій „Пропале місто”; Галина Малик за збірку для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку „Незвичайна книжка”.

Названо також переможців у різних номінаціях музичного і виконавського, образотворчого та декоративно-прикладного, театрального мистецтва тощо.

Наша земля споконвіку багата на таланти. Мистецькі здобутки щороку плідно примножуються, духовно збагачуючи всіх і вся.

Андріана Мегіц, студентка відділення журналістики

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416