Представники УжНУ вшанували Берегиню української пісні


Програма конференції

У Полтаві пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Творчість Раїси Кириченко в культурному просторі України на покордонні ХХ – ХХІ століть (до 70-ліття від дня народження Берегині української пісні)».

Основним організатором форуму виступив Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка. У цьому заході разом із дослідниками України та Білорусі взяв участь і доцент кафедри журналістики нашого університету Володимир Тарасюк. Його стаття «Репрезентація імені Раїси Кириченко на вітчизняних сайтах: тематико-жанровий аспект» була відібрана для виголошення на пленарному засіданні в місцевому академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М. В. Гоголя й викликала схвалення в учасників пам’ятної події. Зокрема на цьому наголошували дослідники Полтави, Кам’янця-Подільського, Харкова.


Раїса Кириченко

Сам Володимир Юрійович зазначив, що конференція пройшла на високому, гідному пошани такої Людини рівні. До початку форуму було видано збірник праць, а організатори подбали про цікаву й змістовну програму, яка передбачала, зокрема, відвідини пам’ятника співачці, її музею в Полтаві, сіл Корещина й Землянки, де Герой України, повний кавалер орденів княгині Ольги, лауреат Державної премії України ім. Т. Г. Шевченка, народна артистка України Раїси Кириченко (дівоче прізвище Корж) народилася, навчалася та знайшла вічний спочинок.

Була й цікава науково-практична дискусія, адже в конференції взяли участь не лише мистецтвознавці, а й філологи, журналісти, громадські діячі.

Вл. інф.

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416