Двоє із власного всесвіту


Бара Кратохвілова, Ольга Брайляк та Ян Кратохвіл

В неділю, 21 квітня, в мистецький центр "Галерея Ілько" завітали цікаві гості з чеського містечка Пардубіце. Ян Кратохвіл та Бара Кратохвілова – експериментальний дует з простою назвою «DVA». Цей гурт дивував своєю неординарною простотою, щирістю та харизматичністю.

Вони – як бенгальські вогники: кожна пісня їх запалювала, а тоді пара розкидувала іскринки святкового настрою по залу. Концерт був переповнений емоціями та артистичністю дуету. Тендітна дівчина змушувала зал щоразу здивовано аплодувати, адже її крик різко переходив у чисті, чіткі, високі нотки, а різкі, ритмічні рухи та запальні неординарні танці створювали виставу, за якою захоплено спостерігали глядачі.

 


Бара Кратохвілова

Ян та Бара протягом концерту грали на гітарі, кларнеті, саксофоні та дитячому піаніно. Вони поєднували все це у збалансовану та органічну мелодію, а спів через дитячий мегафон додавав голосу дівчини цікавого звучання. Кумедні та прості, на сцені вони отримували не менше емоцій та задоволення, ніж глядачі у залі. У цьому нас запевнила одна з відвідувачок концерту – Ольга Брайляк:

«Враження від концерту можу охарактеризувати одним словом – посмішка. Дійсно, помічала за собою, що протягом всього заходу постійно задоволено посміхалася. Згадувала себе у дитинстві, коли з антиперспірантом у руках (типу мікрофоном) уявляла себе зіркою, танцювала і скакала (поки ніхто не бачив). Учора побачила щось подібне на сцені. Було видно, що артисти самі отримуюють величезне задоволення від того, що роблять. Для мене це дуже важливо. Сиділа буквально за 2 метри від музикантів просто на підлозі. Отримала величезну насолоду. Чекатиму наступного візиту!»


Ян Кратохвіл

Музиканти отримали визнання як у рідній Чехії, так і за її межами, а в тур Україною дует вирушає вже втретє. Музику цього незвичайного дуету кваліфікують як «фолк неіснуючих народів», адже свої історії переповідають мовою, яку знають лише вони двоє. Ця парочка живе і створює свою музичну реальність, в яку на час концерту може запросити й нас.

Олександра Туранова,
студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416