«Есеїли» про все

17.05.2011
zoya
17 травня у прес-клубі молодого журналіста «Медіаперспективи» відбувся конкурс «Есе про все», ініційований доцентом кафедри журналістики Володимиром Тарасюком. Незважаючи на те, що змагання есеїстів-початківців відбувалися вперше і охочих показати себе набралося не так уже й багато, сам захід справив позитивне враження як на конкурсантів, так і на слухачів та членів журі.

 

Оцінювали майстерність своїх студентів Ю. М. Бідзіля, Г. В. Шумицька, В. І. Путрашик, Г. В. Шаповалова, В.Ю.Тарасюк та голова профкому студентів УжНУ Андріана Завадяк. Серед критеріїв, які бралися до уваги, – актуальність теми і її розкриття, стилістична грамотність есе та жанрова відповідність, захист перед аудиторією.


Студентами другого і третього курсу було представлено 8 робіт, серед яких журі виділило 3 найкращі. Переможцем стала другокурсниця Наталія Шандра – авторка есе «Однаково особливі», студентка третього курсу Вікторія Лисюк із роботою «Що таке кохання?» посіла другу сходинку, третє місце дісталося Каті Брижань і її есе «Хто ти їй?».
Відзначило журі й твір
третьокурсниці Олександри Артюхіної «Вікторія...» – за втілення ідеї гуманізму.

Всі конкурсанти зуміли зацікавити аудиторію, звернувшись не тільки до їх раціо, а й до емоціо. Третьокурсник Роман Сов’як зауважив: «Есе написані настільки розумно, що здається, ніби автори переросли свій вік». Конкурс «Есе про все» стартував удало, тому є всі підстави стверджувати, що він стане ще однією традицією на відділенні журналістики.

 


Катя Брижань,
студентка ІІ курсу відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416