Дякуємо за чудові результати!

20.04.2013
zoya


Володимир Юрійович пишається нашими олімпійцями

Уже традиційно щовесни наші студенти їдуть на Всеукраїнську студентську олімпіаду з журналістики та реклами. Цього року честь відділення журналістики УжНУ захищали другокурсниця Анна Малахова та студентка 4 курсу Катя Брижань. Супроводжував учасниць доцент кафедри журналістики Володимир Юрійович Тарасюк. Вони щойно повернулися з купою вражень та емоцій. Та про все за порядком…

Олімпіада, як торік, відбулася на факультеті філології та журналістики Херсонського державного університету. Вже 16 квітня, після офіційного відкриття, студенти-учасники приступили до проходження першого етапу — творчого конкурсу, під час якого за дві години повинні були написати проблемний репортаж про бібліотеку, яку мали змогу відвідати.

Наступного дня розпочався другий етап, що передбачав виконання 50 тестових завдань за півтори години. До слова, там були завдання з різних дисциплін: теорії і методики журналістської творчості, теорії масової комунікації, текстознавства та інших.

18 квітня вже офіційно оголосили результати: Анна Малахова – 7, а Катя Брижань – 11! Володимир Юрійович Тарасюк задоволений: «Наше відділення добре себе показало, бо 7 і 11 місця з 34-ох — це хороші результати, які говорять про те, що недаремно ми попередні 6 разів були в призерах. Зрозуміло: десь цей ланцюжок уже мав обірватися, бо неможливо на кожному змаганні бути переможцем. Наші студентки виявили сконцентрованість, уважність і достойно себе показали».

Самі ж дівчата своїми результатами також задоволені. Анна Малахова вперше брала участь в олімпіаді, проте зуміла гідно представити наше відділення: «Конкуренція була серйозна, завдання (особливо тестові) — важкі, було над чим подумати. До третього місця мені не вистачило всього 4 бали, а до першого — 8… Проте за проблемний репортаж мені вручили грамоту «За авторську оригінальність».


Катерина Брижань собою теж задоволена

Аня каже, що враження від поїздки загалом хороші, але без пригод не обійшлося: «У день приїзду до Херсона нас оштрафували, бо зайшли в тролейбус, а квитки не купили – не встигли. Потім цей тролейбус зламався, і 3 зупинки ми йшли пішки, ще й із важкими сумками. А наступного дня у місті проводили хлорування води, тому у гуртожитку, де ми жили, воду відключили. Проте загального враження це все одно не зіпсувало».

Катя Брижань, яка їздила на олімпіаду не вперше, каже, що тепер було багато організаційних непорозумінь: «Обурив мене той факт, що нам спочатку повідомили, що перший тур — це виконання тестів, а другий — творчий конкурс. А коли ми прийшли виконувати тестові завдання, нам сказали, що цього дня всі йдуть у бібліотеку, аби потім написати проблемний репортаж. Ясна річ, ніхто не готувався до творчого конкурсу – всі готувалися до тестів... Я вже втретє брала участь в олімпіаді. Своїми результатами більш-менш задоволена, на призове місце не дуже й розраховувала...».

Але якими б не були результати, головне, як кажуть, — участь, тим більше, що вона така вдала. Тому вітаємо наших колег з чудовими результатами і дякуємо за те, що гідно представили наше відділення на всеукраїнському рівні!

Вікторія Кузьма, студентка відділення журналістики
Фото Катерини Брижань

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416