Студенти-першокурсники побували на зустрічі з головою Держкомтелерадіо

13.08.2014
karolina

Напевне, найкраще, що можна придумати, для студентів першого курсу журналістики на початку навчання – це спілкування з відомою людиною. Особливо, якщо звільняють із пар:), а співрозмовник – авторитетна й надзвичайно фахова людина.

Таким є Олег Ігорович Наливайко – голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України, очільник Національної спілки журналістів України з 2012 року. Про плани, наміри й проблеми у медійній сфері високопосадовець розповідав журналістам в Ужгороді – у прес-центрі «Нове Закарпаття».

На заході завдяки сприянню Закарпатської обласної організації НСЖУ (голова Дмитро Воробець) побували й студенти відділення журналістики УжНУ.

Спілкування розпочалося з таких слів пана Наливайка: «Коли я прийшов на посаду голови Держтелерадіо, то побачив, що немає елементарних і разом з тим базових речей, таких як стратегія розвитку інформаційного простору України.

Наразі запроваджуємо прозорі принципи медіавласності. Закон про суспільне телебачення вже прийнято. Зараз важливо посилити гарантії професійної діяльності журналістів та реалізацію права на доступ до публічної інформації. Загалом плануємо повністю узгодити українське законодавство з європейськими вимогами».

Високоповажний гість також активно відповідав на запитання журналістів. Запевнив, що на вітчизняних каналах російські серіали, які часто є ледь не українофобськими, планують замінити на власний продукт. У цьому році мають намір показати глядачам перші чотири серії фільму «Національна гвардія».

«На мій погляд, це буде дуже цікавий телевізійний серіал. Розвиток подій починається на Майдані. Вважаємо, що становлення нової Національної гвардії відбулося саме там, а вже далі події розгортаюся в зоні АТО, – розповів Олег Ігорович.

Щодо поширення неправдивої інформації з Донбасу зауважив: «Слід користуватися офіційними джерелами, зокрема звертаю увагу на веб-сторінку Ukrinform.ua, над матеріалами якої з Донецької й Луганської областей працюють лише вповноважені на те кваліфіковані журналісти».

У цілому зустріч виявилася цікавою й пізнавальною, особливо для журналістів-початківців.

Юлія Остіян, cтудентка відділення журналістики
Фото Ірини Фрідманської

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416