Таланти і хобі студентів-першокурсників

14.12.2020
Наталія Толочко

Серед того, про що найперше розпитуємо, знайомлячись із людиною, – її хобі. Інформація про те, чим цікавиться співрозмовник, як проводить дозвілля, дає змогу краще пізнати його, швидше знайти спільну мову, а потім і подружитися, якщо знайдуться спільні інтереси. На відділення журналістики цього року вступили цікаві і креативні студенти. Утім як і завжди ☺. Хоч вони, безумовно, відрізняються від своїх попередників, адже кожна людина – унікальна. А об’єднує всіх – цікавість до журналістики, реклами та піару і бажання стати справжнім фахівцем.

Я вирішила дізнатися про здібності своїх однолітків. Зізнаюся, і не підозрювала, що дехто з них є настільки талановитий!

Сніжана

До прикладу, студентка спеціальності «Журналістика» Сніжана Безкровна має дуже гарний, милозвучний голос та, здібності до створення композицій. Здобувала вже й перемоги у вокальних змаганнях: посіла 1-е місце в конкурсі «Собори наших душ» у номінації «Юні композитори». «Коли співаю, почуваюся живою. Спів для мене ― як кисень, який життєво необхідний людині, моє натхнення та крила. Не пам’ятаю жодного дня, протягом якого я не заспівала б що-небудь, навіть коли хворіла. Люблю поєднувати спів із грою на фортепіано. Я не віртуоз, але маю непоганий слух і відчуваю кожну ноту. Люблю відтворювати сучасні пісні на фортепіано та підспівувати під них. Я сама задаю собі темп, ритм, тональність і насолоджуюся піснею. Щодо улюбленої, то мені дуже подобається композиція Mary Gu «17». Багато хто каже, що в мене гарний голос, та дивуються, чому я не вступила до музучилища чи спеціалізованого вищого навчального закладу... Але думаю, поки що мені не вистачає навичок та впевненості в собі для цього», ― розповіла Сніжана.

Мирослав

Однокурсник Сніжани і її колега в музиці – Мирослав Лисович – знайшов себе у грі на гітарі, незважаючи на те, що спочатку йому зовсім не подобалося це заняття. У 2016 році він здобув 2-е місце на конкурсі у Львові. Маленька перемога, яка підштовхнула до розвитку: «Я граю на гітарі понад 10 років. Все почалося, коли мама віддала мене на навчання до Свалявської школи мистецтв № 1. Там я й навчився володіти цим чудовим інструментом. Згодом мені подарували гітару, і я потроху став самостійно вивчати деякі мелодії, іноді й сам намагався щось створити. Гра на інструменті заспокоює, спонукає бути в гармонії з собою, допомагає зібратися з думками».

Дар'я

Не менш талановита й студентка спеціалізації «Реклама та зв’язки з громадськістю» Дар'я Мишакова, яка професійно займається танцями в студії сучасного танцю «Бліц». Разом із навчанням в університеті працює тренером дитячих танцювальних груп, полюбляє знімати відео, публікує їх у соцмережах. «Я займаюся танцями з 4 років і досі не втратила любов і жагу до цього заняття. Навчалася в студії сучасного танцю «Бліц», де 3-й рік поспіль і викладаю ― треную дітей, тому це приносить і невеличкий прибуток. Також сама вигадую рухи і вже не раз ставила власні номери. Під час танцю відчуваю свободу, передаю свої емоції й переживання саме через рухи, коли не можу сказати це словами. Тому це так подобається мені», ― поділилася думками про своє хобі Дарія Мишакова.

Михайло

Ще один студент спеціальності «Журналістика» – Михайло Коштура – має непогані успіхи у фото- й відеосправі. Він брав участь у різноманітних конкурсах, здобував призові місця. «Почав фотографувати у 2017 році. Відтоді проводив фотосесії, був фотографом на хрестинах, днях народження. Це приносило деякі кошти – прибуток достатній як для підлітка. Іноді ідеї для фото народжуються під час самої фотосесії, а деколи знаходжу підказки на платформі «Пінтерест». Монтажем відео займаюся з 2014 року. Веду власний українськомовний канал на ютубі, час від часу знімаю блоги. Маю також невеличкий досвід зйомки рекламних відеороликів та поступово починаю займатися комерційними відеороликами», – розповів Михайло.

Звісно, це далеко не всі наші талановиті першокурсники. Дехто просто соромився розповідати про свої схильності, бо, імовірно, вважає їх типовими для багатьох. Не секрет, що кожна людина має здібності. Той, хто працює над собою, здобуває нові навички й досягає успіху, а інший поки що не насмілився чи не зміг це зробити, тому почувається невпевнено. Хтозна, може саме на відділенні журналістики упродовж наступних років навчання буде нагода вдосконалити хобі чи навіть здобути нове.

Наталія Папп, студентка відділення журналістики, спец. «Реклама та зв’язки з громадськістю»

Головне фото з сайту Unsplash.com

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416