ФРІ керує світом майбутнього!

21.05.2013
pankovych
Фундація регіональних ініціатив
Фундація регіональних ініціатив

Останнім часом в місті над Ужем майже щотижня відбуваються різні цікаві заходи для молоді і не тільки. Це і «літературні фестивалі», екологічні акції, соціальні проекти. Більшість із цих заходів організовує Ужгородська молодіжна громадська організація Фундація регіональних ініціатив, у народі – ФРІ.

ФРІ – це не просто вільні люди, і навіть не картопля, як багато хто міг би відразу подумати. ФРІ – це потужний центр підтримки молодіжних організацій та підготовки молодих лідерів в Україні. Діє організація з метою зміцнення молодіжного руху, навчання і забезпечення активних учасників об’єднань молоді. Стратегічною метою діяльності ФРІ є збільшення кількості молодих активістів, які можуть почати невпинну ланцюгову реакцію позитивних змін в суспільстві.

ФРІ є незалежною неурядовою організацією, не належить до жодної з політичних партій, не підтримує жодного партійного лідера і не бере участі у виборах як одна із сторін виборчого процесу. Але це все, так би мовити, надто офіційна інформація, з якої багато про діяльність ФРІ не дізнаєшся. Пропоную кілька цікавих фактів про діяльність саме Ужгородського осередку ФРІ: хто це, для кого і як. Отже, із власних спостережень та діяльності.

Звісно, що як і будь-яка громадська організація, ФРІ має свою голову, тобто очільника, та кілька членів правління, які вирішують різні організаційні питання. З обов’язками голови організації віднедавна чудово справляється студентка відділення журналістики Юлія Дуб.

Також у нас є ФРІшна контрольно-ревізійна комісія (КРК), яка детально перевіряє всі дії правління та голови. ФРІ, як вже було зазначено вище, не підпорядкована жодній політичній силі чи партії, є незалежною молодіжною організацією. Залежить хіба що від гравітації чи то сили тяжіння.

ФРІ-шники – це велика та дружня родина. Люблять разом відпочивати та працювати. Жартують, що, крім інших різних «поважних» посад, ще потрібно ввести таку як «нога ФРІ»: саме ця людина даватиме копняка всім тим, хто лінується щось робити. Але це все, звісно, жарти.

Організація «Фундація Регіональних Ініціатив» (далі ФРІ-шка, або просто ФРІ) дуже різнопланова. Учасники беруться і за організацію різних екологічних акцій, літературно-музичних проектів, навіть «моніторять» міліцію і розробляють проект першого молодіжного сучасного парку в Ужгороді. Так, до прикладу, зовсім недавно в місті над Ужем відбулася акція «Зроби Україну чистою», також ФРІ-шники «бомбардували» ужгородців літературою, вилазили на «Мистецьку драбинку», розглядали закони про освіту. А тепер запрошують всіх охочих на «Мегамарш у вишиванках», «Літнє Літературне бомбардування», «День захисту дітей з ФРІ» та інші цікаві заходи.

Крім того, що всі ФРІ-шники наполегливо працюють, навчаються, кожен має свої таланти та неперевершене почуття гумору. Так, у ФРІ-шній команді є свій неповторний поет Томаш Деяк (наразі не повноправний член організації, а інтерн), свої музиканти Ольга Беца, Андрій Ковач, Іван Дюлай, дизайнери Макс Устюгов та Міша Фазан, та навіть лікарі Паша Турко та Надя Ваць, журналістка Юлія Дуб.

Усі дуже різні, у кожного свої інтереси та захоплення, проте це одна команда. Тож якщо ви молодий, активний, ерудований, талановитий і Ваші чудові ідеї просто фонтанують – звертайтесь, ми допоможемо їх втілити у життя.

І на завершення жарт від ужгородських ФРІ-шників:
«Ми – ФРІ! Ми – вільні! Адже нас фінансує партія «Повітря у воздусі» та «Дай, Боже, щастя!».

 

Ольга Беца,
студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416