Філологічний факультет знайомив майбутніх абітурієнтів із перспективними спеціальностями

17.10.2023
moderator

12 жовтня у читальній залі Наукової бібліотеки УжНУ відбувся ярмарок спеціальностей, під час якого учнів ужгородських шкіл знайомили з навчальними підрозділами університету. У заході взяли участь всі факультети, представники яких ділилися з корисною інформацією, пропонували вікторини, конкурси, неформальне спілкування зі студентами.

Розпочався захід із представлення всіх факультетів, зокрема цікавих і перспективних спеціальностей. Філологічний підготував стенд із посібниками, словниками, які використовують для навчання студенти та фотографіями з різних подій.   

Щоб школярам було цікавіше під час ярмарку, представниці факультету запропонували 30 загадок, відгадавши які можна було отримати символічний подарунок, – блокнот, газету «Погляд», магніт у патріотичному стилі, книжку, ручки з символікою університету. Учні з захопленням брали участь у вікторині й отримували позитивні емоції.  

Під час ярмарку майбутні абітурієнти задавали безліч запитань, до прикладу, яку спеціальність варто обрати? Ким я можу бути в майбутньому? Представники факультету надавали розгорнути відповідь та покликання на докладну інформацію.

Заступниця декана філологічного факультету з виховної роботи Марта Демчик так розповідає про участь підрозділу в ярмарку: «Головною метою заходу є ознайомити школярів 9-11 класів Ужгорода з тими перспективами, які вони можуть отримати, ставши студентами Ужгородського національного університету. Філологічний факультет теж долучився до цього заходу. Ми підготували монографії, словники, навчально-методичні посібники, видані викладачами факультету. Для того, щоб учні краще познайомилися зі студентським життям, зробили фотоколаж найцікавіших миттєвостей студентського дозвілля. Студенти зібрали цікаві філологічні загадки і учні з задоволенням їх розгадували, отримуючи за правильну відповідь невеличкий подарунок. Активну участь у підготовці та проведенні ярмарку взяли студентки першого курсу відділення журналістики та студентки третього курсу українського відділення. Цей захід дуже потрібний і для студентів, і для учнів. Студенти різних факультетів можуть краще познайомитись один з одним, а учні отримують нагоду дізнатися про всі спеціальності, які надає наш університет, отримати кваліфіковану консультацію та  зробити свій вибір  для майбутнього навчання. Дуже хочеться, щоб такі ярмарки стали для нашого університету доброю традицією». 

Третьокурсниці спеціальності «Українська мова та література. Англійська мова і література» Христина Ігнат та Анастасія Пікало, які взяли участь у ярмарку, теж поділилися враженнями:

«Ця ярмарок проводять для того, щоб познайомити юних школярів із освітніми програмами, які їм може запропонувати УжНУ, відповідно кожен учень може обрати собі фах до душі, який їм би подобався. Тут зібралися представники всіх спеціальностей УжНУ, щоб учні могли швидше зорієнтуватись та дізнатись цікаву інформацію саме про свій майбутній факультет. Наш факультет охоче запрошував всіх до дружної філологічної сімʼї».

Відтак завдяки ярмарку спеціальностей майбутні абітурієнти зможуть швидше визначитися з фахом та обрати собі факультет, до якого лежить їхнє серце.

Лілія Гложик та Ольга Коровська, студентки 1 курсу спец. «Реклама та звʼязки з громадськістю»

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416