У Львові відбувся Форум видавців: «Культура проти пропаганди»

null
9-13 вересня відбувся 22-й Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові». Його учасниками стали 350 авторів із 22 країн світу.
Найголовніша й найочікуваніша (за словами учасників та організаторів) культурна подія року зібрала численну публіку. За книжковими новинками та можливістю поспілкуватися з їх авторами до  міста Лева приїхало чимало книгоманів не лише з усієї України, а й  із інших країн світу. Уперше за історію Форуму в ньому взяли участь Китай, Єгипет та Зімбабве.

Головна тема цьогорічного зібрання – «Культура vs Пропаганда». Ініціатори намагалися привернути увагу громадськості до найактуальніших проблем сучасного українського книговидання. У рамках заходу проводили суміжні акції, спрямовані на популяризацію літератури серед дітей та молоді. Уперше відбувся дитячий форум, який налічував понад 400 заходів.

Серед учасників були не лише українські та закордонні письменники, видавці, а й зірки шоу-бізнесу та спорту, представники владних і громадських організацій.  Свої твори презентували, зокрема, Марія Матіос, Сергій Жадан, Ірена Карпа, Катерина Тихонова. До речі, захід відвідали дружина й діти Президента України. Родина П.Порошенка взяла участь у презентації публіцистичного триптиху з Бібліотеки газети «День» та в першому дитячому форумі.

Презентували свої літературні досягнення й закарпатці. Найпродуктивнішим виявився Андрій Любка, який представив нову книгу «Карбід» та модерував ознайомлення з поетичною збіркою Богдана Задури «Найгірше позаду». Серед запрошених були Мирослав Дочинець, котрий поспілкувався з шанувальниками на творчій зустрічі "Понад усе!", український художник-абстракціоніст Тіберій Сільваші (презентував книжку «Ессе. Тексти. Діалоги»), Михайло Приймич із виданням «Іконостаси Закарпаття» та багато інших.

Вікторія Вольф
студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416