Другокурсники відділення журналістики успішно захистили авторські радіопрограми

На відділенні журналістики відбулася публічна модульна контрольна робота з «Теорії та методики журналістської творчості» (захист робіт з радіожурналістики). На заході журі та глядачі прослухали фрагменти радіопрограм, створених другокурсниками впродовж семестру, і визначили найкращі з них.

Оцінювало роботи поважне журі у складі засновника інтернет-радіо «ЄдЕн» Олексія Уманського; продюсера Закарпатської філії «Суспільного» «Тиса-1» Євгена Тичини; редактора інформаційних програм «Тиси-1» Костянтина Левіна;  головного редактора сайту «Uzhgorod.in» Тетяни Вашаргелі;  голови редакційної ради газети «Неділя» Михайла Носи; завідувача кафедри журналістики, доктора наук із соціальних комунікацій Юрія Бідзілі; доцента кафедри журналістики Галини Шаповалової; доцента кафедри журналістики, головного редактора газети «Погляд» Володимира Тарасюка; доцента кафедри журналістики Лесі Поліхи; завідувача телерадіоцентру УжНУ Валерія Ковача; викладача кафедри журналістики Наталії Толочко.

Юрій Бідзіля

Захід розпочався зі слів завідувача кафедри журналістики Юрія Бідзілі, який, власне, й дав творче завдання другокурсникам у рамках дисципліни «Теорія та методика журналістської творчості». Воно полягало у створенні концепції власних радіо, а також підготовці, записі й монтажі самих програм.

Після вітального слова ведучі заходу, який тривав у прес-клубі молодого журналіста «Медіаперспективи», – Тетяна Боць і Євгенія Мамонова – оголошували підгрупи студентів, котрі почергово представляли свої творчі радіоспроби на розгляд журі й глядачів.

Кароліна Бучковська, Ольга Богославська, Діана Андрущакевич

Програма Кароліни Бучковської, Діани Андрущакевич та Ольги Богославської «Довкола світу» дозволила слухачам вирушити в мандрівку різними країнами світу абсолютно безкоштовно. У рубриках «Відома країна», «Особливості навчання» та «Студенти за кордоном» дівчата розповідали про особливості життя у Польщі, Чехії, Німеччині, Голландії та Франції.

Віталій Панькевич і Тетяна Боць
«ФілФайта» Віталія Паньковича, Тетяни Боць і Терези Богуняк була створена у гумористично-розважальному форматі і складалася з 4 рубрик: «Шо ся стало?», «Студосвіт навиворіт», «По-чесному» та «Пофіґлюєме». Гостями студентської студії стали викладачі і студенти кафедри журналістики. Програма розвеселила публіку відвертими інтерв’ю, а також жартами про відділення журналістики і філологічний факультет загалом.

Євгенія Мамонова, Богдана Шмулига та Євгенія Семененко
Євгенія Мамонова, Богдана Шмулига та Євгенія Семененко зі слоганом «З нами наука стане цікавою!» представили радіопрограму хвилі «Mind FM». Дівчата висловили думку, що сучасні радіо забувають про просвітницьку функцію ЗМІ й апелюють винятково до розважальної. Тому другокурсниці розповідали про науковий світ у рубриках «SmartЗона», «Формула душі», «MovieГід» та «Фраза на замітку».

Ганна Драгун, Вікторія Греба, Зоя Брюхович і Ганна Песюк
«УжНУ Life» – інформаційно-розважальна програма. Ганна Драгун, Вікторія Греба, Зоя Брюхович і Ганна Песюк втілювали обіцянку неодмінно поліпшити настрій своєю програмою у рубриках «Свято тижня», «Цікава особистість» та «Запитаємо». У останній, зокрема, використали прийом опитування, який потішив усіх слухачів дотепними відповідями реципієнтів.

Яна Созанська, Оксана Кичера
Яна Созанська, Сюзанна Петрішко, Оксана Кичера й Тетяна Юска розповіли про історію створення радіохвилі «Плафон». Другокурсниці підготували позитивні новини, які представили у рубриках «Топ», «Розважальні новини», «Анекдоти» та «Інтерв’ю». Дівчата навідріз відмовилися від політичних новин, які затьмарюють піднесений настрій після важкого робочого дня.
Поки журі зважували усі переваги та недоліки радіопрограм, гості могли насолодитися кавою-брейком. Після ласощів судді оголосили своє рішення. Відтак програма «Довкола світу» посіла почесне ІІІ місце, «Філфайта» – ІІ, а «Mind FM» із невеликою різницею вихопилися в лідери.
Окрім високих балів за модульний контроль з «Теорії та методики журналістської творчості», другокурсники дістали шанс почути свої доробки на хвилі радіо «ЄдЕн», що запропонував їм радіоведучий, засновник цього радіо Олексій Уманський. Ще одним приємним моментом для майбутніх журналістів став бонус від Володимира Тарасюка, який зменшив для другокурсників кількість публікацій до газети «Погляд». А Тетяна Вашаргелі нагадала студентам бути завжди напоготові, адже щоразу, коли вони захищають свої роботи, їхні потенційні роботодавці сидять у залі.
Другокурсники попрацювали недарма, адже здобули, як самі зізналися, величезний досвід у створенні радіопрограм, можливості для втілення творчих задумів. Тож бажаємо майбутнім працівникам мас-медіа невтомно працювати й далі на позитивний результат!
P.S. Усі випуски другокурсників можна прослухати в попередніх публікаціях на сайті відділення журналістики.

 

Ірина Неменуща, студентка відділення журналістики УжНУ

Фото Антоніни Зеленецької, Анни-Ніколетти Цап, студенток відділення журналістики УжНУ

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416